lasenfilm 600x220 1

Läs en film! Film och bok - se, läs och jämför! 

Nedanstående "Läs en film titlar" kan Mediecentrum erbjuda till utlåning i hela Gävleborgs län.Dessa väskor bokas från och med januari 2018 endast via mail eller telefon.
tfn 0278-250 76 eller  mediecentrum@bollnas.se för att boka.

Snuttefilm (Förskola)

Film Gävleborg har i ett särskilt projekt under 2007/2008 tagit fram en handledning för förskolan kring Anna-Clara Tidholms och Gun Jacobsons Snuttefilm - för de små (2007). Handledningen är skriven av Fredrik Lindstrand. Till Läs en film-projektet har ryggsäckar innehållande böcker (för högläsning), DVD-film och handledning packats och finns för utlån på Astrakan i Sandviken och Mediecentrum i Bollnäs.

Böcker:snuttefilm
2 st Alla får åka med
2 st Hela natten
2 st Apan fin
1 st Simons anka
1 st Nelly packar

Författare: Anna-Clara Tidholm
Handledning: Fredrik Lindstrand

Jaguaren (Förskola)
Jaguaren är en poetisk historia som också är rolig och fartfylld. Den tar upp starka ämnen såsom vänskap, kärlek, rädsla, ensamhet och utanförskap. Pojken Elmer får uppleva hur det är att istället för att vara den lilla och rädda, för en natt bli stark och farlig.

Författare: Ulf Stark, Anna Höglund, Bonnier Carlsen 1987
Handledning: Bisse Falk

sivsovervilse

Siv sover vilse (F-3) (2 st väskor) NYHET!
Siv har blivit bästis med Cerisia. Hon älskar henne! Cerisia har två marsvin och en hund som heter Pållan. Cerisias storebrorsa heter Elme. Själv heter Siv bara Siv. Cerisia bor i ett annat hus och nu ska Siv sova över hos henne första gången.I väskan finns Filmen, 10 bilderböcker på svenska, tre bilderböcker på arabiska samt en handledning.  

Matilda  (År 4-6)
Matildas bästa vänner står på hyllorna i biblioteket, men hennes hemska familj tycker att det är löjligt att läsa när man kan titta på TV i stället. I skolan härskar en skräckinjagande rektor, men Matilda är okuvlig och med hjälp av sina 

Matilda

övernaturliga krafter samt den underbara lärarinnan fröken Honung blir allting bra till slut.

Författare: Roald Dahl, Tiden 1989
Illustratör: Quentin Blake
Regi: Danny DeVito, USA 1996 (fr.11 år)
Handledning: Mattias Gordon

Vi är bäst (År 4-6)
Vi är bäst! är baserad på Coco Moodyssons seriealbum Aldrig godnatt från 2008. Lukas Moodyssons film är lite annorlunda uppbyggd rent berättarmässigt, men följer precis som boken tre tjejkompisar och deras strävan att starta ett punkband, växa upp och bevara sin vänskap.


Den Osynlige  (År 7-9)
I boken har ett brott med nazistiska förtecken begåtts, polisen är på jakt efter förövarna och den osynlige Hilmer är på jakt efter ett svar. Filmen, fritt efter romanen, är mer en psykologisk thriller om kampen att bli sedd för den man är.

Författare: Mats Wahl, Bromberg 2000
Regi: Joel Bergvall & Simon Sandquist, Sverige 2002 (fr.15 år)
Handledning: Agneta Blom


Linas kvällsbok  (År 7-9, Gymnasiet)
Linas kvällsbok beskriver Linas tankar om sig själv och hur hon blir ihop med Hockey-Danne fast hon längtar efter fina Ivar, en "skitsjua" som sjunger så vackert att det gör ont i hela kroppen. Fokus i boken ligger på Linas tankar om att vara helt sann och uppriktig mot sig själv, medan filmen har sitt fokus på Linas sexuella uppvaknande.

Författare: Emma Hamberg, Albert Bonnier 2003
Regi: Hella Joof, Sverige 2007
Handledning: Lisette Boman

Mig äger ingen (Gymnasiet)
Mig äger ingen är ursprungligen journalisten och författaren Åsa Linderborgs självbiografiska debutroman. Den kom ut 2007 och blev en stor läsarsuccé som nominerades till Augustpriset och har översatts till flera språk. Filmatiseringen av boken med samma namn hade premiär 2013, i regi av Kjell-Åke Andersson.


 

Fler titlar för skolorna i Bollnäs och Ovanåkers kommuner
Mediecentrum kan tillsammans med Bollnäs bibliotek erbjuda fler titlar med film och böcker, för mer info kontakta oss på tfn 0278-250 76 eller skicka ett mail till mediecentrum@bollnas.se

Låna klassuppsättning av boken på biblioteket och filmen på Mediecentrum.

Titlar:
En ö i havet År 4-6lasenfilm 180x220
Oliver Twist År 4-6
Ronja Rövardotter År 4-6
Pojken i randig pyjamas År 7-9
I taket lyser stjärnorna År 7-9
Ön i fågelgatan År 4-9, gymnasiet

Läs mer om Läs en film projektet på Region Gävleborgs hemsida.

Mediecentrum

Besöksadress:
Stadshustorget 2
821 80 Bollnäs

Skicka e-post
0278-250 76

 

 

no hate
 
 

Hjärta