heartHär hittar du länkar till olika forum och goda exempel runt om i landet. Vi fyller på sidan allt eftersom så tipsa gärna om nya sidor och aktiviteter.

 

 

 

IKT-guiden Ny sida med mycket material, länkar tips och idéer. Av Andreas Rahm Eriksson.

Segersta skolas Youtube-kanal, Här hittar du mängder av filmer som eleverna på skolan har gjort tillsammans med Karin Spännare och Karin Strömbäck. Det är både kortare spelfilmer, "trickfilmer" och animerade filmer. Mycket nöje!

Twitter pågår skoldiskussioner dygnet runt, du kan få tips och idéer eller hjälp och stöttning. Leta upp några intressanta skolpersonligheter och följ samma personer som de så kommer du igång lite snabbare. Att kolla upp olika "hashtags" t.ex. #skolchatt och #skola är också ett bra tips.

 Facebook finns det en uppsjö olika grupper om olika specialintressen inom skolvärlden. Vill du marknadsföra någon särskild så ta kontakt med oss. Här under hittar du några av våra förslag på ra grupper. Du hittar och några grupper på vår sida om Appar.

Sociala medier i skolan - En facebookgrupp där det tipsas om hur du kan använda social medier i skolan. t.ex. FB, Twitter, bloggar, wikis mm. Observera att gruppen inte handlar om sociala medier ska användas eller inte utan hur vi kan använda det. Gruppen är sluten så du måste ansöka om medlemskap.

http://fordetvidare.se/ - Skolverkets satsning på att få fler att vilja gå lärarutbildningar.

http://skollyftet.se - En hemsida som vill sprida goda exempel från skolvärlden. "Vi som jobbar i förskolan och skolan har världens bästa, och viktigaste, jobb. Vi har framtiden i våra händer och måste förvalta den väl. Därför vill vi tillsammans skapa framtidens skola och Skollyftet är en del av detta."

Didaktikens verktyg - UR - Blixtsnabb webb, samarbete i sociala nätverk och flera medier på en skärm – det är teknik som ger helt nya förutsättningar i skolan. Men få lärare tar vara på möjligheterna. Didaktikens verktyg beskriver hur teknisk utveckling påverkar lärande och undervisning, både historiskt och i nutid. Dessutom är webbplatsen i sig ett konkret exempel på hur man kan kombinera medier för ett pedagogiskt syfte.

Framtidens lärande - Tidningen datorn i utbildningen ordnar varje år en konferens, Framtidens lärande - är här och nu! På webbplatsen hittar du information, filmer och blogginlägg som handlar om just framtidens lärande. (även om det sker just nu)

PIM-arbeten från Bollnäs kommun. Här på Intranätet för Bollnäs kommuns anställda hittar du en mängd PIM-uppgifter på nivå 2 och 3. låt dig inspireras eller kanske kan du använda något i din undervisning. OBS, det krävs att du är anställd i kommunen för att ha inloggning.

Matte och NO, Helena Kvarnsells blogg om just matematik och No. Med tonvikt hur du kan använda dig av tidsenliga verktyg för att få motiverade elever i år 7-9. Du kan till exempel kolla hur långt just du har kommit på "digitala-verktyg-trappan"

Pedagog Stockholm och Pedagog Malmö. Två inspirerande systersiter med reportage och artiklar som lyfter fram goda exempel i skolans värld. Du hittar mängder med filmer och information.

iPad i gymnasiesärskolan En blogg med tips och idéer om hur du kan använda dig av en iPad i pedagogiskt syfte, främst i gymnasiesärskolan men även i andra årskurser och skolformer. Bloggen drivs av Kina Olsson

Teachmeet X

Kartdetektiverna


Mediecentrum
Ordmoln gjort på wordle.net

 

 

no hate
 
 

Hjärta