Instruktionsfilmer från pedagoger i Bollnäs kommun...

Hemsidor i Joomla (för webbredaktörer på skolorna i Bollnäs kommun)

Blogga med Wordpress

Instruktionsfilmer Concept Cartoons

Instruktionsfilmer för iPad

E-böcker (iPad, Book creator mm)

Google apps (av Håkan "Boris" Höglund)

Pinnacle, filmredigering (av Karin Spännare)

Att skriva sig till läsning (av Mia Schön)

Dexter, frånvarohantering (av Petra Bruce)

Talsyntes, manual till WordReadplus (av Åsa Kihlström)

Applikationer från Google, en kortare genomgång av funktioner från google som du kan använda i din undervisning.


 

Övriga handledningar med lokal anknytning.

Communicate In Print 1.25 MB Guide till hur du kommer igång med programmet Communicate In Print, programmet finns på en del skolor i Bollnäs kommun.


 

Instruktionsfilmer från den stora världen...

instruktionsfilm.wordpress.com Här behöver du inte läsa dig till några instruktioner, sidan är fylld till bredden av instruktionsfilmer för program som finns tillgängliga gratis på nätet och kan användas i skolan. @opedagogen har sammanställt sidan som innehåller filmer från många olika pedagoger runt om i Sverige.

Testa gärna att gå in på youtube.com och sök på valfritt program + tutorial, det brukar komma upp många bra instruktionsfilmer.

PIM Praktisk IT och mediekompetens (instruktioner uppdelade i tio olika handledningar) Pedagogerna i Bollnäs kommun har under en tre årsperiod arbetat med PIM upp till nivå 3 obligatoriskt. Här ovan ser du ju exempel på dem som nått ända till nivå 5.

Multimediabyrån (i bland annat trekvarten hittar du instruktioner) Du hittar också en del PIM 5:or från hela Sverige där och det finns också några handledningar till andra lärresurser. Multimediabyrån är helt enkelt värt ett besök!

Didaktikens verktyg är ju en trevlig sida från UR. Där ingår även instruktioner som visar hur du kan bygga upp en liknande webbplats.

På vår sida för webbresurser hittar du ju en mängd användbara verktyg, till de flesta av dem finns det enkla manualer och instruktionsfilmer direkt på sidan.

Mediecentrum

Besöksadress:
Stadshustorget 2
821 80 Bollnäs

Skicka e-post
0278-250 76