Instruktionsfilmer för iPad

Studiecirkel iPad, för pedagoger.


På denna sida hittar du länkar till inspirationsgrupper, apptips och olika projekt från olika dela av landet.

Länksamlingar och tips med fokus på "lärplattor"

Skolappar.nu "Skolappar är en webbplats där pedagoger recenserar appar som med fördel kan användas i skolan. Det som gör sajten unik är att vi kopplar apparnas användningsområden till syfte och förmågor i läroplanen för grundskolan. Inriktningen är grundskola, men ofta kan apparna användas av barn i förskolan och elever på gymnasiet."
 

pappasappar.se - finns också på Facebook Massor med recensioner i olika kategorier för barn i åldrarna 0-9 år.

, från Pedagog Stockholm

iPad i gymnasiesärskolan En blogg med tips och idéer om hur du kan använda dig av en iPad i pedagogiskt syfte, främst i gymnasiesärskolan men även i andra årskurser och skolformer. Bloggen drivs av kina Olsson

Lek och lär med surfpatta i förskolan 
 Boktips - en bok fylld med inspiration och goda exempel på hur du kan arbeta med Surf/lärplatta i förskolan. Boken är skriven av Elisabeth Wahlström och Lena Gällhagen.

Dokumentera med iPad i förskolan En instruktionssite som visar hur du kan förenkla dokumentationen i förskolan med hjälp av en iPad.

 

Facebookgrupper

AKK Gruppen – (öppen grupp) För dig som jobbar med Alternativ och Kompletterande Kommunikation eller är förälder/anhörig till barn/ungdomar/vuxna som använder AKK.

iPads i skola och förskola – Här kan alla bidra med pedagogiska tips kring iPads i skola och förskola. Skriv om dina erfarenheter med iPads i förskola och skola. Berätta vilka appar du tycker är värdefulla, och vilka som inte är bra.

Appar för särskolan – Tips för ALLA egentligen.... Men många som skriver jobbar med elever i behov av särskilt stöd/särskolan

Appar för autism på svenska – Den här gruppen skapades för att samla information om appar för personer med autism och dessutom att det ska vara svenskt tal till dem.

Autismvänliga appar – Diskussionsforum för alla som är intresserade av att använda appar som hjälpmedel till personer inom autism spektrat. Här kan man tipsa varandra om bra eller roliga appar, diskutera användarvänlighet mm.. I "dokumenten" som syns till höger på sidan, hjälps man åt att samla på appar i olika kategorier som "kommunikation", "scheman", "Förskoleuppgifter" osv..

skolappar.nu - Här kan du läsa recensioner av en mängd olika appar. Och det bästa med sidan är att den kopplar användningsområden till syfte och förmågor i läroplanen. Du kan också söka direkt på förmågor på sidan och få upp lämpliga appar.


Presentationer - iPad

Kreativt berättande
Niklas presentation

Barns berättande

Presentationen som ljudsatt filmSkapa E-böcker

 


 Dokumentation i förskolan


Mediecentrum

Besöksadress:
Stadshustorget 2
821 80 Bollnäs

Skicka e-post
0278-250 76

 

 

no hate
 
 

Hjärta