Veckobrev v. 45

Hej!

Skönt att vara tillbaka! Allt verkar ha flutit på bra och alla har skött sitt arbete när klassen haft vikarie.

Vi jobbar på med området ”människokroppen” i NO och Europa i SO. Några av er kanske har fått hem ett bygge av sugrör? Det är vår teknikuppgift där vi pratat om hållfasthet och fackverk. Vi pratade även om Eifeltornet. Vem kunde tro att det går åt 60 (!) ton färg när det ska målas om! I svenskan har vi läst insändare och jobbar nu med att skriva egna argumenterande texter. Detta kommer vi att göra några veckor framöver.

Mattekluringen till på tisdag (och den räcker många veckor) är ett litet häfte som man väljer minst två, max tre uppgifter och skriver uträkningarna i sitt räknehäfte. Tyvärr är det så att flera inte tycker att det är en läxa man behöver göra och helt enkelt struntar i den. Jag vill tillägga att det inte har gått ut någon sådan läxa när vi haft vikarie men den här veckan har alla läxa till på tisdag. De som inte har lämnat in häfte + bok gör två-tre uppgifter hemma och lämnar in nästa vecka.

Det går bra med matteplanering för de allra flesta. I dag, fredag har vi haft ett matteprov på de två första kapitlen i boken. Det ser bra ut för de allra flesta.

Vecka 46 och 47 är badveckor och vi badar v.46 på fredagen mellan 10,30 och 11,30. Eftersom vi badar i Bollnäs så kommer vi hem lite senare än vanligt till lunch och det är bra om man kan stoppa ner en frukt eller något annat i väskan om man blir sugen innan vi kommer hem. Glöm inte badkläder! Vecka 47 badar vi första passet på tisdag och hinner hem som vanligt till lunchen.

Vecka 46

 

Måndag

 

Tisdag

Idrott (inne), matteläxa

Onsdag

 

Torsdag

Idrott (inne)

Fredag

Bad i Bollnäs!

Hälsningar Christina,  Jonas & Max

Tyck till här!