• Bannerbild kulturhuset 800x220px

Folkstorm - Lena Jonsson Trio - NYTT DATUM

Musik
Lena_Jonsson_Trio
Datum: den 20 mars 2020 19:00

OBS! NYTT DATUM - 16 MAJ

Med anledning av den rådande utvecklingen av Coronaviruset (Covid-19) kommer konserten att flyttas fram. Konserten flyttas från den 20 mars till den 16 maj.

Har du köpt biljett till den 20 mars så gäller samma biljett till det nya datumet. 
(Biljetterna bokas automatiskt om)

Skulle du ha förhinder den nya konsertdagen är du välkommen att höra av dig till oss på Kulturhuset på kulturhuset@bollnas.se eller 0278-255 77.

Kulturhuset
Peter Stormaresalen, onumrerat
 
Biljetter: 195 kr. Studerande 95 kr. Pris inkl. serviceavgift. 
Fri entré för skolungdom upp till 19 år, biljett erfordras och hämtas i Kulturhusets reception.
 
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag 9-17, tisdag - torsdag 8-17, fredag 8-16 samt lördag 10-14.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
 
Arrangör: Kulturhuset Bollnäs
 

Konsert med Lena Jonsson Trio
Efteråt spelar Bollnäsbygdens spelmanslag till dans Serveringen håller öppet!

OM LENA JONSSON
Lena Jonsson är en veteran i folkmusiksverige, trots sin unga ålder, och är en eftertraktad fiolspelare i många olika sammanhang. 2018 året bestämde hon sig för att göra en resumé av tio års musicerande och debutalbumet ”Places”, med enbart egna kompositioner, gavs ut, och fick en Grammisnominering. Räkna med att det blir en konsert fylld av humor och innerlig spelglädje. Uppvuxen i en folkmusikmiljö i Hälsingland, började Lena Jonsson spela i band redan som elvaåring och på den vägen är det. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman. Lena Jonssons musikaliska öppenhet och nyfikenhet har gett henne många källor till inspiration, såväl amerikansk som bretonsk folkmusik och jazz för att nämna några.

Vid 21 års ålder nominerades hon som årets nykomling vid folk- och världsmusikgalan. Sedan dess har karriären gått spikrakt framåt och Lena är idag en etablerad fiolspelare och en av folkmusiksveriges starkast lysande stjärnor. Nu aktuella med den efterlängtade uppföljaren till Places, fortsätter Lena Jonsson, fiol, Kristofer Sundström, bas och Erik Ronström, gitarr att utmana och förvåna lyssnaren. De rör sig sömlöst och elegant mellan olika musikstilar och de bjuder på en musikalisk upplevelse med inlevelse, utstrålning, briljans och folkmusik i världsklass.

 

 

Alla datum


  • den 16 Maj 2020 19:00