Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev våren i
Bollnäs kommun
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Idag, under en klarblå himmel, invigdes nya Vallsta förskola. Vid invigningen deltog förskolebarnen, pedagoger, personal och inbjudna gäster.

Pojke på klätterställning

Under de mycket speciella omständigheter som råder kunde tyvärr inte föräldrar och andra nyfikna bjudas in, vi hoppas att det blir tillfälle för det lite längre fram.

Bokstäver på papper där det står Vallsta förskola

Rektor Åsa Svedberg inledde med att hälsa alla välkomna innan hon lämnade över ordet till Barn- och utbildningsnämndens ordförande Åsa Äng Eriksson. Talade gjorde även Berit Öhrn, förvaltningschef för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Åsa Äng Eriksson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Åsa Äng Eriksson förklarade förskolan invigd och överlämnade blommor. För att officiellt inviga förskolan klipptes inget traditionellt band, Åsa Äng Eriksson löste i stället upp en knut kring flera färgglada band som sedan prydde lekparken.

Invigningsband i regnbågens alla färger

Från Barn- och utbildningsnämnden Åsa Äng Eriksson, Ann-Katrin Samuelsson och Charlie Östlund.

Med från Barn- och utbildningsnämnden, för att fira öppnandet av förskolan, var också första vice ordförande Ann-Katrin Samuelsson och ledamot Charlie Östlund.

Förskolebarn och musiker från Kulturskolan

Sång och musik under invigningen stod musiker från Bollnäs kulturskola och förskolebarnen för och till mångas förtjusning bjöds alla, stora som små, på invigningsglass i det strålande vädret.

Förskolebarn som äter glass

Vallsta förskola invigdes idag men på den nybyggda och nyrenoverade förskolan har det varit full aktivitet sedan redan i början av augusti.

- Vi har rustat och byggt ut förskolan, dels för att kunna samla alla förskolebarn under samma tak men också för att förbättra inom- och utomhusmiljön för pedagoger, personal och barn, säger Åsa Äng Eriksson (M), ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Tidigare har Vallsta förskola varit fördelat på två lokaler, på Lissgården samt i den röda tegelbyggnaden inne på skolområdet.

Barn som klättrar i en lekställning på lekplatsen

- Vi vill rusta för framtiden. Därför är de nya lokalerna flexibla och kan anpassas efter olika behov. Det gör att lokalerna kan användas även om det blir fler eller färre barn än normalt, säger Ann-Katrin Samuelsson (S), förste vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Inifrån ett lekrum på förskolan, bild på bilmatta

Den nybyggda delen har byggts ihop med tegelbyggnaden och fått ett nytt namn, Vallsta förskola. Tegelbyggnaden har renoverats vilket bland annat inneburit ett helt nytt kök och en betydligt större matsal. Även utemiljön har fått sig ett rejält lyft.

Barn som leker på förskolans lekpark

- Vi vet att behovet av förskoleplatser i och omkring Vallsta har ökat, vilket är jätteroligt. Vi är måna om att bemöta detta genom att möjliggöra för fler förskoleplatser, säger Anarbek Asylbashev (MP), ersättare i Barn- och utbildningsnämnden.

Vimplar mot en husvägg

Vallsta förskola är en av de förskolor i kommunen som ligger utanför centralorten Bollnäs.

- För oss är det viktigt att hela kommunen ska leva! Därför är det kul att vi har kunnat genomföra satsningarna i Vallsta, säger Charlie Östlund (BP), ledamot i Barn- och utbildningsnämnden.

Mer om nya Vallsta förskola

Om Vallsta förskola på sidan Bollnäs växer

Vallsta förskolas hemsida

Radioreportage från invigningen - Radio P4 Gävleborg 2020-08-25