Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Påverka Bollnäs kommuns framtid,
svara på vår enkät!
Ställ dig i kö
för restvaccin!
Inget vaccin får gå
till spillo!
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

I början av augusti flyttade barn och personal in på Hobergets förskola. För två veckor sedan invigdes Vallsta förskola och idag var det så dags att officiellt inviga nya Hobergets förskola i centrala Bollnäs.

- Jätteroligt att vi inviger två förskolor i kommunen inom loppet av en månad. Hobergets förskola är inte bara en av våra nyaste förskolor utan också den största, säger Åsa Äng Eriksson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Hobergets förskola

Solen värmde alla barn och vuxna som samlats på den stora lekytan för att tillsammans fira öppnandet av den nya förskolan.

Barn som dansar

Vid invigningen deltog pedagoger, personal och förskolebarn samt representanter från barn- och utbildningsnämnden och andra inbjudna gäster. Linda Toresson tf. rektor hälsade alla välkomna och berättade om de nya fina lokalerna men också om den fantastiska verksamhet som bedrivs av förskolans personal.

03 hobergetsforskola
Tf. rektor Linda Toresson hälsade alla välkomna.

Invigningstalade gjorde Ann-Katrin Samuelsson, förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Hon förklarade också förskolan för officiellt invigd och löste upp knuten kring de färgglada invigningsbanden.

Invigningstalare och barn
Ann-Katrin Samuelsson, förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden förklarade förskolan officiellt invigd.

Invigningsband i glada färger
De färgglada invigningsbanden vajade i vinden.

Talade gjorde även kommunfullmäktiges ordförande Kristoffer Lindberg, tidigare ordförande i barn- och utbildningsnämnden, som varit med från början av resan mot bygget av den nya förskolan. Även Berith Öhrn, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen talade och gratulerade på invigningsdagen.

Musiker från Kulturskolan spelar
Musiker från Bollnäs kulturskola spelade musik och underhöll tillsammans med barnen som dansade och sjöng.

Den nya förskolan ligger granne med Hamregårds förskola, vilket underlättar för samarbete förskolorna emellan, och de nya och fräscha lokalerna rymmer hela åtta avdelningar.

- De gamla förskolorna Pionen och Hedhamre har slagits ihop och vi är glada att barnen och pedagogerna nu har fått nya, moderna och anpassade lokaler samt stora och inbjudande lekytor, säger Ann-Katrin Samuelsson (S), förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Pallkragar för odling
Pallkragar för barnen att odla i.

Den stora lekytan utanför förskolan innehåller bland annat en klättervägg, sandlådor, lekstugor, grillplats, klätterställningar och pallkragar för egen odling. Hobergets förskola siktar på att bli en så kallad Grön Flagg-förskola genom att på ett pedagogiskt sätt arbeta med hållbar utveckling. Grön Flagg drivs av Håll Sverige Rent och ingår i det internationella nätverket Eco-Schools.

- Det är extra roligt att Hobergets förskola är först ut med att ha solceller på taket som producerar en del av den egna elen, säger Anarbek Asylbashev (MP), ersättare i barn- och utbildningsnämnden

När barnen hade sjungit och dansat färdigt var det dags för glass i stora lass, och vad passade bättre en solig dag som denna?

Barnen får glass

Barn med glass

- För drygt ett år sedan tog vi det första spadtaget här på området och nu får vi den stora äran att fira invigningen av förskolan tillsammans med barn och personal, säger Charlie Östlund (BP), ledamot i barn- och utbildningsnämnden.

10 hobergetsforskola

Mer om nya Hobergets förskola

Om Hobergets förskola på sidan Bollnäs växer

Hemsida Hobergets förskola