Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

 Smittspridningen av Covid -19 är mycket allvarlig i Gävleborgs län. Hälso- och sjukvården upplever en extrem belastning och för närvarande finns inga tecken på att smittan har börjat avta i länet. Som ett viktigt led för att minska smittspridningen förlängs beslutet att hålla de kommunala idrottsanläggningarna stängda för personer födda 2004 och tidigare. Detta är en överenskommelse som alla länets kommuner står bakom efter ett initiativ av Länsstyrelsen Gävleborg och Region Gävleborg.

Beslutet gäller omedelbart, till och med den 17 januari 2021, men kan komma att förlängas. På samma sätt som tidigare berörs inte ungdomsidrott för personer födda 2005 och senare, eller elitidrott på professionell nivå.

- Vi förstår och respekterar att många längtar efter att få träna tillsammans med sina kamrater igen. Nu måste vi hålla ut en tid till och på så sätt bidra till att smittspridningen hejdas, säger Helena Björkman, kommunchef.

- Genom de insatser vi gör nu, kommer vi förhoppningsvis få möjlighet att kunna komma igång med organiserade idrottsaktiviteter för alla i vår.

Läs mer om överrenskommelsen om att förlänga beslutet att hålla de kommunala idrottsanläggningarna stängda för personer födda 2004 och tidigare.