Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Påverka Bollnäs kommuns framtid,
svara på vår enkät!
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Den årliga rankingen Miljöbästa kommun mäter vad som genomförs inom en rad olika områden och vilka ambitioner som finns i arbetet mot ett hållbart och fossilfritt samhälle. I år tar Bollnäs ett rejält kliv i rankingen.

Rankningen genomförs för 13:e året i rad och baseras på branschtidningen Aktuell Hållbarhets kommunenkät samt på aktuella data från 10 andra källor, bland annat statistik från Vattenmyndigheten, SCB, Kolada, Djurens rätt och Avfall Sverige. 

Resultatet ger en bild av hur landets kommuner väver in klimat - och miljöfrågor i till exempel samhällsplanering, lokal infrastruktur och upphandling.

Bollnäs klättrar i rankingen
I årets kommunranking hamnar Bollnäs på plats 82 av 290, det är en förbättring med 29 placeringar jämfört med förra året. Bollnäs ligger även bland topp tre i länet.

- Det händer mycket inom hållbarhetsområdet och att vi klättrar i rankingen visar att vi fokuserar på rätt saker. Bland annat så har Kommunfullmäktige nyligen antagit kommunens nya kretsloppsplan vilket är en viktig del i hållbarhetsarbetet. Vi inleder också ett arbete med att ta fram en helt ny hållbarhetsstrategi med både program för social och ekologisk hållbarhet för att ytterligare öka takten i omställningen till ett hållbart samhälle, säger Rasmus Ahlén, miljöstrateg på Bollnäs kommun.

Läs mer
Resultat för Bollnäs i rankingen Miljöbästa kommun 2021