Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Behöver du komplettera din utbildning? På Tekniskt basår läser du gymnasiekurser motsvarande Matematik 3c och 4, Fysik 1a och 2 samt Kemi 1. Dessutom får du erfarenhet av hur studier på en högskola går till. Godkänt resultat på Tekniskt basår ger dig en plats på ett högskoleingenjörsprogram vid Högskolan i Gävle följande läsår.

Tekniskt basår är en väg till framtidens hetaste yrken. Tekniskt basår är för dig som vill komplettera din gymnasieutbildning för att få behörighet till ett ingengörsprogram på högskole- eller universitetsnivå. Du behöver inte ha läst natur eller teknik på gymnasiet för att läsa Tekniskt basår. Undervisningen på Tekniskt basår är upplagd på samma sätt som på högskoleprogrammen med föreläsningar, lektioner, laborationer och seminarier. Godkänt resultat på Tekniskt basår ger dig en plats på ett högskoleingenjörsprogram vid Högskolan i Gävle följande läsår.

Sök via www.antagning.se senast 16 april för läsåret 2018/2019 och välj någon av studieorterna som finns förutom Gävle: Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal eller Sandviken.

Välkommen med din ansökan!

pdfInformation om Teknisk basår366.35 KB
pdfFolder om Teknikst basår1.22 MB

Tekniskt basår i samverkan (TBiS) är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle (HiG) och kommunala vuxenutbildningar/lärcentra i länet som erbjuder studier i Tekniskt Basår lokalt.

TBiSbild