Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Via kommunen kan ni gifta er borgerligt, helt kostnadsfritt. Varför inte bland körsbärsträden vid Långnäs eller kom på drop in-vigsel i stadshuset på alla hjärtans dag?

Innan vigseln
Inför ceremonin måste ni som brudpar ansöka om hindersprövning för vigsel hos Skatteverket. Ansökningsblanketten kan du hämta från Skatteverkets webbplats. Blanketten ifylles och undertecknas av er båda och skickas sedan till Skatteverket. Skatteverkets handläggning av ärendet tar ca 7-8 dagar om ni båda är folkbokförda i Sverige, i annat fall kan det ta upp till 10 veckor. Glöm inte att ta med ert beviljade intyg till vigseln. 

Två myndiga personer behöver närvara som vittnen vid vigseln. Om ni inte har möjlighet att ordna egna vittnen kan två av kommunstyrelsekontorets personal vittna om vigseln sker i stadshuset.

Boka tid 
Ring 0278-252 42 eller 0278-252 44 för att boka tid och önskad plats. Det går också bra att skicka e-post till bollnas@bollnas.se

Drop in-vigsel på alla hjärtans dag
På alla hjärtans dag 14 februari kommer vi ha drop in-vigsel i stadshuset mellan kl. 13.00-19.00. Ceremonin sker i Hälsingerummet på våning 7 högst upp i Stadshuset med utsikt över Vågen. Säg till i kundcenter att ni vill gifta er så möter vi upp och välkomnar er. Ni får ta med er två egna vittnen om ni vill, annars har vi personal på plats som ställer upp i deras ställe. Efter vigseln bjuder vi på alkoholfritt bubbel och en gåva!