Har du frågor om Covid-19?

Anna Börjesson Olofsson och Kristina Olsson är förskollärare på Hedhamre förskola där det finns 34 barn. De är två av de som fått arbetskläder av arbetsgivaren liksom alla kommunens medarbetare inom förskola och fritidshem. Vi vill höra vad de tycker om arbetskläderna och ställer därför några frågor men först lite fakta om kläderna:

Kläderna är enhetliga i färg och modell med kommunens logotyp. Arbetskläderna består av en fritidsbyxa och en skaljacka som är gjord att stå emot mycket fukt och regn samt en fleecejacka som är möjlig att sätta fast med dragkedja i skaljackan. Personalen har även fått en skalbyxa med tunt foder. Nästa år utökas det med möjligheten att ta ut t-shirt och collegetröja.

baksida webb

Vad tycker du om arbetskläderna?
- De är kanonbra! Alla plagg behövs. Vi är ute varje dag oavsett väder och sitter ofta ner på knä både ute och inne. Dessutom tycker jag att det är bra att kläderna är enhetliga. Det gör det lättare för både barn och föräldrar att se vilka som är personal på förskolan, säger Anna.

Hur har kläderna förändrat er vardag?
- Att vi fick arbetskläder är toppen! Det har gjort att jag byter om när jag kommer till jobbet och innan jag går hem, på så sätt behöver jag inte heller ta med mig eventuella baciller hem. Jag skitar inte heller ner eller nöter på mina privata kläder vilket tidigare blev rätt kostsamt eftersom vi sliter rätt hårt på kläderna. Framför allt när vi håller på med lera, målarfärg eller lim, säger Kristina.

Hur gick det till att få kläderna?
- Vi fick några dagar på oss att prova och välja bland de provexemplar som kördes ut till oss. Det var väldigt lämpligt att vi slapp åka någon annanstans. Det fanns flera olika storlekar i både dam- och herr-modeller. Jag valde herr-modellen på byxorna för de satt mycket bättre på mig, tillägger Anna.

Vilket plagg är det bästa?
- Fritidsbyxorna helt klart, men även fleecejackan som jag använder varje dag nu när det är ruggigt väder. Om jag får önska så skulle jag vilja ha en riktigt varm vinterjacka, och gärna knälånga shorts till sommaren, säger Kristina glatt.

framsida webb

Beslutet om arbetskläder togs av Kommunfullmäktige för drygt ett år sedan.