Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Påverka Bollnäs kommuns framtid,
svara på vår enkät!
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Behöver du hjälp
att boka tid för
vaccination?
Få hjälp med bokning på
olika språk!
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Nu kan du streama kvalitetsfilm kostnadsfritt med hjälp av ditt bibliotekskort och en internetuppkoppling! Hur bra är inte det!? Ta fram popcornen, chipsen och kryp upp i soffan redan ikväll.

Från 1 februari kan du som har ett bibliotekskort låna strömmande film gratis från HelGe-biblioteken, allt du behöver är Internet och ett bibliotekskort med PIN-kod.

Så här gör du:
1. Starta webbläsaren i din dator, surfplatta eller smartphone.
2. Surfa till www.cineasterna.se
3. Välj HelGebiblioteken i listan.
4. Välj en film som du vill låna.
5. Ange ditt lånekortsnummer eller personnummer och pinkod och klicka på ”Låna film”.

Låneregler
Du kan låna fyra filmer/månad. Lånet är aktivt under 48 timmar. Åldersgräns gäller för en del filmer.

Drygt 2 200 filmtitlar
Principen är densamma som med e-böcker, det går att låna ett antal titlar under en begränsad period. Tjänsten tillhandahålls av streamingtjänsten Cineasterna och erbjuder drygt 2 200 olika filmtitlar som går att se på dator, smartphone eller surfplatta.

- Streamingtjänster har blivit en del av människors vardag och det här är ytterligare ett led i biblioteksutvecklingen, nämligen att tillgängliggöra oss ännu mer för våra låntagare. Jag känner ingen oro för att vi tappar besökare till våra folkbibliotek, snarare tvärtom, jag tror att detta kan uppmuntra till att utforska vår övriga verksamhet, säger Ulla Nyberg, bibliotekskonsulent, Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

- Nu går det att välja ur ett brett utbud med kvalitetsfilm, med en mångfald av olika perspektiv, genrer och röster. Det går att hitta Oscarvinnare och familjefilmer, men också udda dokumentärer och gamla klassiker. Vi är jätteglada att biblioteken i länet nu kan erbjuda det här alternativet till andra streamingtjänster, dessutom kostnadsfritt för låntagaren, säger Lena Osterman, filmkonsulent Kultur Gävleborg, Region Gävleborg.

Med sevärda filmer från hela världen når Cineasterna idag ut till 1,5 miljoner låntagare i hela landet. Filmerna som finns i Cineasterna är endast för privat bruk, ej offentlig visning.

10-topp lista på mest streamade filmer hos Cineasterna just nu

I Feel Pretty 2018
Amatörer 2018
120 slag i minuten 2017
45 år 2015
And Breathe Normally 2018
Atomic Blonde 2017
Ballerinan och uppfinnaren 2018
Beast 2018
Charmören 2018
Döden till mötes 1988