Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Påverka Bollnäs kommuns framtid,
svara på vår enkät!
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

I sommar börjar bygget av McDonald´s restaurang på Stadshusparkeringen. Det gör att en del parkeringsplatser kommer att försvinna. Vi planerar att under året ersätta dem med nya allmänna parkeringsplatser vid Schenströmskorsningen. Parkeringsplatserna kommer lika som tidigare att vara avgiftsfria.

Ytterligare parkeringsplatser
När trafiklösningen vid stadshuskorsningen byggs kommer vi att bygga ytterligare parkeringsplatser söder om den nuvarande stadshusparkeringen. Läs mer om Hur och när stadshuskorsningen byggs i en tidigare publicerad artikel.

parkeringar webb

Nya infarter

Vi kommer att bygga en ny infart till det som blir kvar av stadshusparkeringen. Vi kommer även att bygga om den nuvarande infarten för att få en bättre trafiksituation vid infarten till den parkering som blir kvar under viadukten och som också kommer att fungera som infart till McDonalds.

Flera parkeringsmöjligheter redan idag
Vi vill också påminna om att det finns många parkeringar centralt i Bollnäs där det ofta är lediga parkeringsplatser. Bland annat finns det parkeringar på taket ovanför systembolaget, ovanpå gamla Prix-huset (där bland andra Lindex och Dressman håller till) och i parkeringsgaraget ovanför Åhléns.