Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Krisberedskapsveckan 2021
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Som ett av två bibliotek i Gävleborg omnämns Bollnäs biblioteks arrangemang av digitala aktiviteter under eMedborgarveckan i Digidelnätverkets årsrapport. Snart är det dags igen. ALL DIGITAL WEEK startar den 25 mars.

Digidelnätverkets årsrapport är en sammanställning över årets insatser för att främja digital delaktighet och ge möjlighet för personer att höja sin digitala kompetens.

Bollnäs bibliotek omnämns på en helsida där det går att läsa om arbetet med att starta en Skaparbibbla där aktiviteter med inslag av digitala verktyg ska bli en del bibliotekets ordinarie verksamhet.

Under eMedborgarveckan 2018 visades bibliotekets egna digitala tjänster samt flera samarbetspartners på Bollnäs bibliotek. Den programpunkt som stack ut mest var FabLab Factorys besök från Belgien. I deras STEAMachinebuss fick besökare prova på att digitalt skapande av nyckelringar i en laserskärare, 3D-skrivare, robotbygge och fick chans att spela på världens största Gameboy.

“Veckans besök av Fab Lab Bryssel var sååååå bra! Så många intresserade kom och biblioteket fick möjlighet att nå ut med att digitalt skapande ingår i det folkbildande uppdraget. Jag hoppas att fler fått upp ögonen för att folkbibliotek är mer än ”bara” böcker och är en viktig part i digitaliseringssatsningar", sa bibliotekarien Anette Helgesson.

Nu är biblioteket i i full gång med ett program för den europeiska kampanjenveckan ALL DIGITAL week som äger rum den 25-31 mars på Bollnäs bibliotek. Att främja mediekunnighet, skapa trygghet och tillit till teknik, samt att förbättra anställningsbarhet är årets teman.

Förutom flera studieförbund och kommunala förvaltningar deltar bland annat Begripsam och föreningen Wikimedia. Veckan toppas med en digital familjelördag den 30 mars där det kommer att finnas flera makeraktiviteter som robotbygge, 3D-graffiti och programmering i Scratch att prova på.