Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Påverka Bollnäs kommuns framtid,
svara på vår enkät!
Ställ dig i kö
för restvaccin!
Inget vaccin får gå
till spillo!
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Idag tog Åsa Äng Eriksson (M), ordförande Barn- och utbildningsnämnden, Ann-Katrin Samuelsson (S), förste vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, Charlie Östlund (BP), ledamot i Barn- och utbildningsnämnden och Johan Toll (MP), ersättare i Barn- och utbildningsnämnden gemensamt första spadtaget för byggnationen av förskolan Nya Pionen.

Inom några dagar kommer byggområdet att hängnas in av säkerhetsskäl. Därefter startar markarbeten med dränering, anslutningar till vatten och avlopp, filtrering av dagvatten samt utfyllnadsmassor. I början av nästa år räknar vi med att lokalerna står färdiga för inflytt.

- Jag ser fram emot då bygget står klart. Det kommer att bli ett kanonfint område för barnen med närheten till Hoberget, säger Per-Erik Karlsson, fastighetsförvaltare på Bollnäs kommun.

spadtag webb

Nya Pionen
Nya Pionen blir en helt ny förskola med moderna och anpassade lokaler mellan Hamre och Gärdet i centrala Bollnäs. Nya Pionen kommer att bestå av åtta avdelningar. Det är Gamla Pionen på Gärdet med sina fem avdelningar som kommer att flytta in i de nya lokalerna och kommer alltså att möjliggöra för fler förskoleplatser än i dagsläget. Den nya förskolan ligger granne med Hamre förskola vilket möjliggör för utbyte av bland annat lekytor utomhus. Nya Pionen kommer att ha ett eget tillagningskök med kökspersonal.

Här byggs den nya förskolan:

karta