Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Program

Torsdag 6 juni kl. 10.00–15.00
Bollnäs kommuns Nationaldagsfirande, Folkets Park, Långnäs.
Medborgarskapsceremoni, stort scenprogram med sång, musik och dans, cirkusartisten Johan Wellton jonglerar, Bollnäs kommuns pris- och stipendieutdelning, nationaldagstal och nationalsång med. Stor matmarknad med nationella och internationella rätter och lokalproducerad mat, kolbullar, ostkaka. Många prova-på aktiviteter och lilla Champions League med mera. Fokets parkserveringen öppen. Fri entré!
Arrangörer: Bollnäs kommun, Föreningsalliansen, föreningslivet i Bollnäs kommun, MatVärden, Bygdens Saluhall och Folkets Park.

Torsdag 6 juni kl. 15.00
Traditionellt Nationaldagsfirande, Hembygdsgården Kämpens.
Traditionsenligt nationaldagsfirande på Kämpens Hembygdsgård. Medverkar gör bland annat Folkdanslaget och Bollnäs Blås. Nationaldagstal av kommunfullmäktiges ordförande – Kristoffer Lindberg. Fri entré!
Arrangör: Hembygdsföreningen, Bollnäs Blås och Bollnäs Folkdanslag

Torsdag 6 juni kl 18.00
GE-klavens Nationaldagskonsert, Missionskyrkan i Bollnäs.
Sommarkonsert med GE-klaven. Dirigent: Lena Rieback.
Inträde 100:-, Skolungdom fri entré.
Swish eller kontant betalning, inget förköp.

Söndag 9 juni kl.18.00
Hemvändarkonsert med Bollnäs kulturskolas kammarorkester, Bollnäs kyrka.
Det har blivit en tradition att Kulturskolans kammarorkester avslutar vårterminen med att ge en hemvändarkonsert med stipendieutdelning. Fri entré, kollekt.
Arrangör: Kulturenheten, Bollnäs kommun samt Bollnäs kyrka.

Söndag 9 juni kl. 19.00
Ruffel & Båg, Kilafors Biografteater
70-talsbandet i ny skepnad. Låtar från då blandat med nyskriven musik. Jazzig rock, soul, pop. Fika i pausen. Entré 100 kr.

Söndag 9 juni kl 21.00
Vallmusik, Bolletjärn
Ta en promenad på den nybyggda trätrottoaren upp till Bolletjärn i försommarkvällen och lyssna till skogens egen musik - vallåtarna. Kombinera en härlig naturupplevelse med en sällsam musikupplevelse. Fri entré!
Arr: Bollnäs Kulturenhet, Region Gävleborg och Studieförbundet Bilda

Måndag 10 juni kl. 19.00
Konsert med Bollnäs Blås, Colliniparken.
Det har blivit en tradition att Bollnäs Blås ger en utomhuskonsert i Colliniparken under Musik vid Ljusnan, och så även i år. Fri entré!

Måndag 10 juni kl 19.00
Musikkväll i Bogården, Föreningshuset Bogården.
För 31:a året i rad arrangeras en musikkväll på Föreningshuset i Bogården. Det bjuds på underhållning av gamla och nya talanger. Kaffe och sju sorters kakor serveras i pausen. Fri entré!
Arrangör: Bygdegårdsföreningen

Tisdag 11 juni kl 18.00
Musik i sommarkväll, Hällbo kapell
Medverkande: Marie-Louise Nilsson, sopran - Ulrika Karlsson. sopran - Eva Thalin, piano - Peter Degerfeldt, flöjt - Gun Alberman, cello och Mattias Lindgren, gitarr.
Arr. Kulturenheten Bollnäs kommun

Onsdag 12 juni kl 18.00
Granbogänget, Dönjegården
För trettonde året i rad bjuder Granbogänget på sång och folklig musik. Entré 80 kr – fika ingår. Arrangör: Granbogänget

Onsdag 12 juni kl 19.00
Musik i sommarkväll, Vallstakyrkan
Sommarkonsert med GE-klaven. Dirigent: Lena Rieback. Fri entré!

Torsdag 13 juni kl 19.30
Logdans, polskedans, gammeldans, Västerby hembygdsby, Rengsjö Jonssonlinjen och Polskecirkusen bjuder in till dans på logen vid hembygdsbyn. Ta med eget fika. Entré 50 kr Arr: Polskecirkusen

Vad är Musik vid Ljusnan?
Föreningen Musik vid Ljusnan har funnits sedan 1976 och har varje år arrangerat en förlängd musikvecka i Bollnäs kommun. Under en till två veckor i anslutning till skolavslutningen har musiklivet i kommunen blommat upp lite extra. Sedan 1999 har konceptet byggt på unga lokala förmågor inom olika musikstilar, även om folkmusik varit en bärande del av programmet.

Från och med 2014 la föreningen Musik vid Ljusnan ner verksamheten, främst för att de inte lyckats tillföra nya ideella krafter i arbetet. De lämnade då över stafettpinnen till Kulturenheten som har som ambition att förvalta det varumärke som Musik vid Ljusnan står för. Många programpunkter har funnits med genom åren, de bildar själva stommen i musikveckan. Vår förhoppning är att dessa ska finnas med också i fortsättningen och att vi på ska kunna bygga vidare på detta fina arrangemang.