Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Påverka Bollnäs kommuns framtid,
svara på vår enkät!
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Idag samlades seniorer från Bollnäs, Ovanåker och Söderhamn på Kulturhuset där det arrangerades en heldag med temat Trygghet i vardagen. Redan på morgonen var cirka 300 pigga och glada seniorer på plats. Dagen startades med mässa och kaffe för att sedan inledas på stora scenen av Helena Sundberg, kommunpolis, Fredrik Skoglund, ordförande i pensionärsrådet i Bollnäs kommun, Elisabeth Johansson, ordförande i Brottsofferjouren i Bollnäs och Ovanåker samt Tomas Bolén, vice ordförande i pensionärsrådet i Ovanåkers kommun som hälsade alla välkomna.

FredrikSkoglund webb
Fredrik Skoglund, ordförande i pensionärsrådet i Bollnäs kommun hälsar välkommen. Till höger om honom står Elisabeth Johansson, ordförande i Brottsofferjouren i Bollnäs och Ovanåker, Tomas Bolén, vice ordförande i pensionärsrådet i Ovanåkers kommun samt Helena Sundberg, kommunpolis.

Helena webb
Kommunpolis Helena Sundberg talar om vikten av trygget och demokrati.

Under förmiddagen fick deltagarna sedan bland annat blåljusinformation av representanter från ambulansen, räddningstjänsten och polisen. Därefter blev det underhållning av Kulturalla innan en föreläsning av Gunilla Widstrand från polisens Circa grupp mot åldringsbrott.

Under eftermiddagen väntade en föreläsning om mat, motion och medicin av Susanne Svahn, verksamhetschef vid Aleris primärvård.

Den välbesökta mässan med utställare som fyllde hela Peter Stormare-salen erbjöd bland annat deltagarna att prova på välfärdsteknik och lära sig mer om att förebygga fallolyckor.

mässa webb

En av besökarna under dagen var Ingrid Kilström.

Ingrid webb

- Jag är här för att vill höra om vad som är nytt inom olika områden, det är sådant som jag upplever att man lätt ”tappar” efter att man slutat arbeta. Jag tycker att dagen innehåller intressanta ämnen. Det här är första gången jag är här, jag ville gå på Trygghet i vardagen redan förra året men hade förhinder då, säger Ingrid Kilström.

Trygghet i vardagen arrangeras av Polisens seniorråd i Bollnäs, Brottsofferjouren i Bollnäs och Ovanåker samt Bollnäs och Ovanåkers kommuners pensionärsråd.

Tidigare nyhet om Trygghet i vardagen