Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Öppna Nät-Barometern lanserades 2017 och priset delas ut för att uppmärksamma de öppna fibernät som under året utvecklats mest. Genom att varje år jämföra och mäta de öppna näten, får alla aktörer på marknaden ett gemensamt mål att jobba mot för att ständigt utveckla näten till bredbandskundernas bästa.

– Jag vill utbringa ett stort grattis och ge beröm till Bollnäs Energi för ett otroligt bra arbete. De egentliga vinnarna är såklart ändå slutkunderna som i och med att de har tillgång till Bollnäs stadsnät får tjänster och kvalitet i toppklass, säger Anders Johansson, kommunchef.

Motiveringen till årets vinnare:
Bollnäs Energi har under de senaste åren gjort en fantastisk resa. Från ett stängt nät till ändrad affärsmodell och Öppet nät har de utvecklats på ett väldigt imponerande sätt. De är mycket lyhörda för våra önskemål och har gjort förbättringsarbeten snabbt och effektivt. Bollnäs Energi har höga ambitioner och strävar ständigt att vara på topp. Fibernätet har ett brett produktutbud, högpresterande systemstöd och adressdokumentation av högsta klass. Ett stabilt nät, korta åtgärdstider och ett starkt kundfokus gör Bollnäs energi till en värdig vinnare.

– Vi är jätteglada och stolta över utmärkelsen, framför allt med tanke på konkurrensen. När vi för cirka fyra år sedan bestämde oss för att Bollnäs Stadsnät ska vara ett öppet nät i världsklass visste vi att det skulle innebära utmaningar, men vi började ändra hela vår produkt och affär, från stängt till öppet fibernät och att nu få Tele2s erkännande visar att vi är på rätt väg och ger våra engagerade medarbetare energi att fortsätta utveckla stadsnätet för framtiden, säger Anders Lantz, stadsnätschef på Bollnäs Energi.

Öppna Nät-Barometern
Öppna Nät-Barometern syftar till att garantera en framtidssäker digital infrastruktur genom en mer standardiserad och kvalitetssäkrad affärsmodell, driftprocess och nätdesign. Trots att resultatet av Öppna Nät-barometern 2019 visar på en ökning för hela branschen i genomsnitt mot föregående år har alltså Bollnäs energi alltså utsetts till vinnare bland alla aktörer på marknaden.

Topp 10 Öppna fibernät 2019:
1. Bollnäs Energi
2. iTUX
3. IP-Only
4. Open Universe
5. MittNät
6. Fibra
7. Zitius
8. Svenska Stadsnät
9. Telia Öppen Fiber
10. På delad plats Lunet & Netsam

Läs mer om Öppna Nät-Barometern 2019 på tele2.se