Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

På grund av coronapandemin kommer årets valborgsmässoafton att bli väldigt annorlunda. För att fortsatt bromsa smittspridningen av covid-19 måste vi alla hjälpas åt, även under vårens olika firanden som valborg.

Det finns ett fortsatt förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Resor över landet, trängsel och folksamlingar ska undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd, även utomhus. Det är också olämpligt med större bjudningar även om de hålls i hemmet eller till exempel i en trädgård. Har du minsta förkylningssymptom ska du avstå sociala kontakter helt. Tillhör du en riskgrupp eller är över 70 år så bör du avstå från alla sociala tillställningar oavsett storlek.

Du som ska arrangera en majbrasa
Under rådande omständigheter är det viktigt att du som planerar att arrangera ett valborgsmässofirande funderar på om det verkligen är lämpligt att hålla årets majbrasa. Om du misstänker att du som arrangör kommer ha svårt att upprätthålla reglerna för ett maxantal på 50 personer bör du avstå från att arrangera majbrasan i år.

Just nu är det också stor risk för gräsbränder i skog och mark. Det varma vädret medför att fjolårsgräset snabbt torkar ut. När solen ligger på kan det räcka med en gnista för att elden ska ta sig. Kontrollera därför att det inte råder eldningsförbud i din kommun.

Är du ansvarig för en majbrasa, kom ihåg att anmäla det till räddningstjänsten. Observera att tillstånd för offentlig verksamhet även ska ansökas hos polisen.
Läs mer om vilka regler som gäller samt hur du anmälen en majbarsa på Kommunalförbundet Hälsinglands webbplats.

Till sidan om Covid-19