Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Vi på Bollnäs kommun har tagit regeringens beslut om besöksförbud på äldreboenden på största allvar men vi ser också dagligen hur det tär på både boende och deras anhöriga att inte få träffas. För att möjliggöra säkra möten har vi ett flertal lösningar utifrån individer och från fall till fall.

Möten via balkong, uterum och fönster
Dessa möten går till på så vis att den anhörige befinner sig utomhus och pratar med den boende som befinner sig på säkert avstånd i ett uterum, på en balkong eller vid ett öppet fönster. En av fördelarna med dessa möten är att brukaren oftast kan vara kvar inne i värmen vilket varit extra skönt under årets kalla vår.

Fikastund på säkert avstånd
På Karlslunds äldreboende har vi hjälpt det stå mor och dotter att fika tillsammans på säkert avstånd.

Digitala möten
Digitala möten sker genom att vår personal hjälper brukarna med att ringa upp anhöriga med en platta eller bärbar dator. Så att de kan ses digitalt. Vissa brukare med demens blir stressade och upprörda av att träffa sina anhöriga utan att kunna vara nära och har svårt att förstå varför. Då blir det svårt att hålla ett avstånd på två meter. För dessa har det fungerat absolut bäst att ses digitalt. De digitala mötena gå väldigt lugnt tillväga och är mycket uppskattade.

Plexiglasväggar
Vi har nyligen fått hjälp att göra prototyper på plexiglasväggar som vi testar på flera av våra äldreboenden.

Prototyp plexiglasvägg

Om du vill besöka dina anhöriga digitalt eller på avstånd vid något av våra äldreboenden är du välkommen att kontakta personalen på det aktuella boendet. De hjälper till att ordna möten på det sätt som passar bäst för de boende.