Äntligen höstlov! Massor av roliga aktiviteter för barn och unga.

www.bollnas.se/lov
Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Vill du hjälpa till att handla mat åt personer som inte kan eller vill besöka affärer med anledning av covid-19?

Läs denna berättelse om hur det är att vara volontär:

Värdet av att hjälpa andra!
Min telefon ringer och jag får frågan om jag kan ta två volontärshandlingar, det är ett bekant namn och ett nytt namn. Jag har två dagar på mig att utföra uppdraget och jag tackar ja.
Jag tar med mig min 11 åriga dotter och handlingslistorna och åker till ICA Kvantum, enligt kundernas önskemål. Vi tar en varsin kundvagn, en varsin lista och påbörjar vår inhandling. Min dotter har vid det är laget lärt sig var allt finns och är lika bekväm med uppdraget som jag är. Hon har koll på att hon ska välja det billigaste alternativet för hon vet att många pensionärer inte har så gott ställt. Hon vet också skillnaden på KRAV-märkt och ekologiskt och har en penna med sig så hon kan pricka av listan allt eftersom varorna läggs i vagnen. Väl i kassan så går det smidigt, kassapersonalen ger kunderna sin rabatt med hjälp av uppgifterna som finns på handlingslistan. Jag som volontär behöver aldrig hantera pengar utan butikerna skickar faktura till kunden. När vi kommer hem till kunden knackar vi på, tar ett par steg bakåt och väntar. Tacksamheten och glädjen man möts av är så härlig att man blir alldeles varm i hjärtat.

För mig och min dotter tar det här ca 1 timme, det tar inte längre tid än så. På 60 minuter har vi hjälpt två medmänniskor med att få matvaror, jag har fått spendera tid med min dotter och hon har lärt sig att det är naturligt att hjälpa andra och att i tider som dessa så behöver vi ställa upp för varandra. Att hon sen lärt sig handla och tänka ekonomiskt när det gäller matvaror värmer modershjärtat lite extra. Eftersom min dotter idrottar så ger detta även ett litet tillskott i föreningskassan eftersom Bollnäs Kommun bidrar med 100: - per inhandling.

Som ni känner till organiserar vi tillsammans med Svenska kyrkan, Föreningsalliansen och föreningslivet i kommunen inhandling och leverans av matvaror till äldre och riskgrupper som uppmanas att isolera sig och som på grund av det har svårt att lösa sina inköp på annat sätt. Tjänsten är beslutad att gälla till 30 juni men kommer med största sannolikhet att förlängas över sommaren.

Arbetet utförs av volontärer - ett viktigt och uppskattat arbete! Men det behövs fler volontärer!

Vill du hjälpa till?
Kontakta din förening eller Föreningsalliansen. Bollnäs kommun ersätter din förening med 100 kr för varje inköp. Om du som volontär använder din egen bil för du en ersättning med 18:50 kr/körd mil.

Kontakta Björn Lans på Föreningsalliansen för anmälan av volontärer och mer information,
e-post bjorn.lans@foreningsalliansen.se eller 072-505 95 05.