Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Kommunstyrelsen tog idag beslut om att ge Bollnäs kommuns anställda 300 kronor i köpmannacheckar i syfte att stödja näringslivet i Bollnäs kommun.

Covid-19 har förändrat en hel värld och haft stor påverkan på vår kommun. Medborgare, näringsidkare och vår personal i Bollnäs kommun ställts inför en svår situation. En påföljd har blivit en ökad arbetsbelastning för våra medarbetare. Vi vill därför visa vår uppskattning till personalen som ställt upp och gjort sitt bästa utifrån rådande situation.

Personalen erhåller tre köpmannacheckar á 100 kr. Checkarna kommer tryckas upp speciellt för denna händelse och kommer att kunna användas hos alla näringsidkare inom Bollnäs kommun, under en begränsad period.

Genom en gåva i form av värdecheckar kan vi både visa personalen uppskattning samtidigt som vi stödjer och stimulerar näringslivet i hela Bollnäs kommun. Vi hoppas att gesten uppskattas av såväl våra medarbetare som företagarna.

Sandra Tynell, integrationssamordnare på Bollnäs kommun, som under covidkrisen bland annat arbetat med apotekstjänsten till riskgrupperna såsom växel, utkörning och till viss del samordning, säger såhär:

– Jag tycker att det här är en fin gest från arbetsgivaren då många anställda med kort varsel har fått anpassa sitt arbete på olika sätt. Att man samtidigt väljer just köpmannacheckar är toppen då det gynnar lokalhandeln. Jag kommer att använda mina checkar till en bok från Helins bokhandel att läsa på stranden i sommar och bjuda sonen på gofika från Nya Konditoriet.

Köpmannaföreningen Bollnäsdraget, som samordnar handeln i Bollnäs, bidrar med administrationen kring checkarna.

/

Marie Centerwall (S) Kommunalråd
Benny Engberg (BP) Kommunalråd
Åsa Äng Eriksson (M) Kommunledning
Britt-Marie Rosenqvist (MP) Kommunledning