Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Högsommar och värmebölja gör att många vill njuta av bad och sol i Orbaden. Tyvärr är det flera som åker vattenskoter vid badstranden vilket inte är tillåtet. Dessutom parkeras bilar på olämpliga ställen vilket gör det svårt för ortsbefolkning, räddningsfordon och andra nyttotransporter att komma fram.

Vattenskoter

- Vi på Bollnäs kommun kommer tillsammans med Fortum AB att sätta upp ytterligare länsar som ännu tydligare avgränsar badområdet för att badande inte ska bli störda av vattenskoteråkare och för att förhindra olyckor. Men jag vill ändå vädja till alla vattenskoteråkare att respektera förbudet. Ingen vill att en olycka ska ske, säger Andreas Fernlund, anläggningschef på Arbrå sporthall som ansvarar för skötseln av Orbadens strand och parkeringar.

Eftersom många vill njuta av Hälsinglands riviera vill vi också vädja till alla som parkerar i området att göra det med eftertanke. Räddningsfordon med flera måste ha möjlighet att passera. Både till boende på området men även ner till stranden.

- Vi har tidigare år varit med om att bilar står parkerade olämpligt i området. Det gör att det är svårt för utryckningsfordon att komma ner till stranden för att rädda liv. Därför är det förbjudet att parkera där. Vi vill dessutom att vägen ska kunna användas av rörelsehindrade som kan behöva skjuts ner till stranden för att ta sig ett svalkande dopp. På vägen genom campingen är det förbjudet att köra för all annan trafik än så kallad nyttotrafik, fortsätter Andreas Fernlund.

Orbadens strand

Vi vill också passa på att säga att campa på Orbadens strand är förbjudet.
Tänk också på att hålla avstånd till varandra för att förhindra smittspridning av covid-19 samt på det rådande eldningsförbudet i länet.