Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Om du åkt förbi byggarbetsplatsen vid resecentrum har du säkert lagt märke till att Sveriges bästa resecentrum för resenären börjar ta form. Just nu arbetar vi för fullt med att lägga markvärmeslingor på stora delar av området. Rätt lyxigt eller hur!?

Slipp uppkomsten av hemorrojder i vinter – sitt på uppvärmda bänkar!
Längs med hela södersidan av dockningsstationen kommer vi installera uppvärmda bänkar. Ingen annanstans i Sverige finns en så här lång uppvärmd bänk. Kanske inte ens i hela världen! Bänkarna värms upp genom vattenslingor där returvattnet från Bollnäs Energis AB:s fjärrvärmesystem cirkulerar. Bänkarna bekostas av Bollnäs Energi AB och är ytterligare en pusselbit för att Bollnäs ska få Sveriges bästa resecentrum för resenären. Det tackar vi för!

Bänk

Markvärme
Att lägga värmedriven markvärme (vattenslingor i marken) i området vid resecentrum genererar en minimal risk för bland annat halkskador, trängsel och oreda på bussplanen där bussarna kör. Det blir säkrare för alla som vistas i området, bättre arbetsmiljö för chaufförer och minimerar risken för eventuella förseningar. Dessutom behöver vi inte sanda vilket gör att området upplevs renare och finare. Vi kan alla se fram emot att spatsera på sandfria granithällar utan att riskera att halka i vinter!

Markvärmeslingor

Ambitionerna kring Bollnäs nya resecentrum är höga och vi sätter resenären i första rummet. Vi har under hela processen säkerställt att det ska bli säkert, tryggt, bekvämt och så tillgängligt som möjligt för alla. Sådant är viktigt när Bollnäs växer.

Visionsbild busshållsplats för stadsbussar