Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

Bollnäs kommuns samarbete med Svenska kyrkan och Föreningsalliansen som tillsammans med föreningslivet gått samman för att bistå riskgrupper som behöver hjälp att handla dagligvaror och apoteksvaror förlängs till och med 31 augusti.

Möjligheten vänder sig till personer över 70 år och i riskgrupper som inte har någon i sin närhet som kan bistå med planerade inköp av dagligvaror. Tjänsten är helt kostnadsfri och syftar till att skydda personer i riskgrupper och minska smittspridningen i samhället.

– Vi har tagit beslut om att förlänga vårt uppskattade erbjudande om hjälp med inköp av livsmedel och apoteksvaror med kostnadsfri hemleverans till personer över 70 år fram till 31 augusti. Följande gäller: Om du tillhör en riskgrupp och själv har möjlighet att transportera dig till apotek eller livsmedelsbutik ska du i dialog med volontären (eller butiken i förekommande fall) komma överens om plats för överlämning av beställda varor. Det gäller främst dig som har tillgång till bil i ditt boende eller sommarställe, säger Bosse Wallbäcks tf. kommunchef.

Så här gör du som behöver hjälp att handla

Alla föreningar är välkomna att anmäla sitt intresse att bidra!
Bollnäs kommuns samlade information om covid-19.