Äntligen höstlov! Massor av roliga aktiviteter för barn och unga.

www.bollnas.se/lov
Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Smittspridningen har under en tid varit låg, och det är lätt att slappna av. Nu gäller det att inte ta några risker utan att fortsatt följa de rekommendationer som finns och särskilt att stanna hemma vid symptom.

Läget gällande smittspridningen av covid-19 i vårt län är fortsatt stabil och det är en god utveckling. Det är endast enstaka patienter inlagda på sjukhus, varav ingen patient på IVA.

Med anledning av covid-19 analyserar koncernledningen kontinuerligt nuläget för att snabbt kunna ta nya ställningstaganden och beslut.

 • Läget är fortsatt stabilt i våra omsorgsverksamheter. Äldreboenden planerar för att kunna erbjuda smittsäkra besök inomhus när kylan kommer.

 • Det har inte inkommit några klagomål eller synpunkter gällande trängsel på serveringsställen eller övriga offentliga ytor den senaste veckan.

 • Samarbetet med Kommunalförbundet Hälsingland avseende trängseltillsyn på kvällar och helger förlängs till årsskiftet.

 • Kom ihåg att vi erbjuder service till riskgrupper som behöver hjälp att handla dagligvaror och apoteksvaror. Erbjudandet är förlängt till och med 31 oktober.

 • Det har rapporterats om att ett antal felaktiga covid-19-tester, vars resultat inte är tillförlitligt, har används i Sverige. I Gävleborg är det 91 personer som berörs och samtliga har blivit kontaktade eller är medvetna om att Region Gävleborg söker dem. De personer som provtagits med dessa tester erbjuds istället antikroppstester. Dessa felaktiga tester används inte längre och påverkar därmed inte dig som har symptom och vill testa dig för covid-19.

 • Region Gävleborg öppnar sin tidsbokning för antikroppstester 1 september. Bokning sker via www.1177.se eller via telefonnummer 026-15 03 00. Antikroppstestet kostar 200 kr.

 • Region Gävleborg erbjuder egenprovtagning av covid-19 för alla som har symptom. Har du symptom och vill testa dig finns instruktioner på www.1177.se

 • Du som testat dig för covid-19 hittar ditt provsvar på www.1177.se. Om du har svårt att hitta ditt provsvar kan du ringa Region Gävleborg på telefonnummer 026-15 03 00

En vädjan från Bo Wallbäcks, biträdande kommunchef
- Jag känner viss oro för att den grupp unga vuxna, som nu träffas efter en vår av distansundervisning, lätt rycks med och glömmer att följa rekommendationerna. Det är viktigt att vi tänker på att följda rekommendationerna och tillsammans måste vi hjälpas åt att påminna varandra.

Jag fortsätter att tjata om det som är mest effektivt för att förhindra smittspridning. Följ dessa enkla råd:

 • Ta personligt ansvar och håll avstånd när du rör dig på alla olika platser i samhället som skola och arbete, kollektivtrafik, affärer, restauranger, caféer och barer.
 • Stanna hemma om du är sjuk.
 • Tvätta händerna ofta och noga.
 • Begränsa dina fysiska kontakter.
 • Besök inte äldre och särskilt inte våra äldreboenden om det inte kan ske säkert.

Håll i och håll ut!

Regional och nationell information
Region Gävleborgs statistik på antalet smittade i länet
Region Gävleborgs information om egenprovtagning
Region Gävleborgs presskonferenser och aktuell lägesbild
Folkhälsomyndighetens veckorapport

Till sidan om Covid-19