Äntligen höstlov! Massor av roliga aktiviteter för barn och unga.

www.bollnas.se/lov
Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Smittan tenderar att öka! Det är en ökad smittspridning i landet. Inte så mycket i länet, men tendensen är tydlig! Det gäller särskilt bland unga vuxna och troligen för att vi generellt börjat slappna av och slarvar med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Butiker och kollektivtrafiken nämns särskilt.

Antalet patienter med covid-19 inlagda på länets sjukhus fortsätter att öka denna vecka. I dagsläget vårdas sex patienter på sjukhus varav tre patienter på IVA.

Förra veckan ökade antalet positiva provsvar för covid-19 från 1 % till cirka 2 %. Egenprovtagningen ökade kraftigt vilket indikerar att många upplever förkylningssymptom, då företrädesvis höstförkylning.

Polisen rapporterar att efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens rekommendationer på vissa tåglinjer är låg, generellt på måndagar och fredagar. Vi får också rapporter som tyder på försämrad efterlevnad av rekommendationerna i bland annat affärer och köpcentrum, speciellt på helger. Tänk på att hålla avstånd!

Med anledning av covid-19 analyserar koncernledningen kontinuerligt nuläget för att snabbt kunna ta nya ställningstaganden och beslut.

 • Med anledning av regeringens beslut att besöksförbuden vid äldreboenden hävdes 1 oktober har vi tagit fram rekommendationer för dig som vill besöka våra boenden. Det för att besöken ska kunna ske på ett säkert sätt för att skydda våra brukare mot att insjukna i covid-19.

 • I våra förskolor och skolor har höstförkylningarna minskat något och vi ser att närvaron har förbättrats en aning och ökat med 5 % jämfört med förra veckan. Vi har inte kännedom om några fall av covid-19 bland varken barn, elever eller personal.

 • Förra helgen genomfördes ett antal trängselkontroller på uteställen varvid inga åtgärder behövde vidtas. Vi har heller inte fått några anmälningar om trängsel under veckan, så vår upplevelse är att föreskrifterna på restauranger, barer och caféer efterlevs.

 • Region Gävleborg erbjuder egenprovtagning av covid-19 för alla som har symptom. Har du symptom och vill testa dig finns instruktioner på www.1177.se
 • Region Gävleborg erbjuder antikroppstester. Du som vill testa dig kan boka tid via www.1177.se eller via telefonnummer 026-15 03 00. Antikroppstestet kostar 200 kr.

 • Du som testat dig hittar ditt provsvar på www.1177.se. Om du har svårt att hitta ditt provsvar kan du ringa Region Gävleborg på telefonnummer 026-15 03 00

En vädjan från Bo Wallbäcks, biträdande kommunchef
– Delar av omvärlden har stora problem och även i främst Stockholm sker nu en ökad spridning av covid-19. Ha det i åtanke och fundera över ditt val av resande.

Jag fortsätter att tjata om det som är mest effektivt för att förhindra smittspridning. Följ dessa enkla råd:

 • Ta personligt ansvar och håll avstånd när du rör dig på alla olika platser i samhället som skola och arbete, kollektivtrafik, affärer, restauranger, caféer och barer.
 • Stanna hemma om du är sjuk.
 • Tvätta händerna ofta och noga.
 • Begränsa dina fysiska kontakter.
 • Följ rekommendationerna för besök i våra äldreboenden!
 • Ni som tillhör gruppen unga vuxna, tänk er för hur ni beter er, ni blir sannolikt inte särskilt sjuka om ni blir smittade men tänk på era äldre nära och kära.

Förutsättningarna kan ändras snabbt, så därför - håll i och håll ut!

Till sidan om Covid-19