Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Krisberedskapsveckan 2021
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

En av vår personal som arbetar inom äldreomsorgen har i sin tjänst fått en parkeringsbot och har i sociala medier utryckt sitt missnöje vilket fått många att reagera.

Det är beklagligt att frågan fått så stora proportioner. Den anställde behöver inte stå för kostnaden, det ansvarar vi som arbetsgivare för, eftersom det vid tillfället fanns en extraordinär anledning till att parkera felaktigt.

Vilka regler gäller för parkering av Bollnäs kommuns bilar?
Bollnäs kommun har väldigt många fordon i drift som i grunden används för att skapa tillgänglighet och säkerhet då vi utför våra samhällsuppdrag. När så många bilar rör sig i samhället behöver dessa generellt följa de parkeringsregler som råder för att inte riskera att skapa trafikkaos. Om en tjänsteperson parkerar felaktigt i sin tjänst är regeln att den själv får stå för kostnaden vid en eventuell parkeringsöverträdelse som lett till en parkeringsbot.

Den tjänsteman som arbetar som parkeringsvakt har gjort sitt arbete på ett korrekt sätt enligt de direktiv den har. Den har inget mandat att se mellan fingrarna för att en av Bollnäs kommuns bilar står felparkerad.