Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Belastningen i vården i Sverige är fortfarande mycket ansträngt. Det gäller även i Gävleborg. Varje val du gör är viktig för att hjälpa hårt belastad vårdpersonal. I några närliggande kommuner har situationen förbättrats. I Bollnäs kommun är läget fortfarande relativt gynnsamt. Nu gäller det att hålla i, vaccinationerna har påbörjats. Möjligen kan vi börja se ett ljus i tunneln.

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

Vi följer utvecklingen av coronaviruset noggrant, samverkar med berörda myndigheter och följer myndigheternas råd och rekommendationer. Genom snabba förändringar i våra verksamheter kan vi bidra till att bromsa smittan.


Allmän sjukfrånvaro

 • Vi har fortfarande inte någon anmärkningsvärt högre frånvaro i våra verksamheter än förväntat med hänsyn till de skärpta försiktighetskraven.

Barn och grundskola

 • Beredskap finns för eventuell distansundervisning i samband med terminsstart. Beslut om det fattas veckan innan skolstart.
 • Bollnäs kommuns gymnasieskolor följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer och kommer bedriva fjärr- eller distansundervisning till och med den 24 januari. Gymnasiesärskolan ingår inte i rekommendationen och fortsätter som vanligt.

  Läs mer: Hälsinglands Utbildningsförbund

Vård och omsorg

 • I socialförvaltningens verksamheter är läget fortsatt under kontroll. Endast ett fåtal brukare har konstaterad covid-19, men det finns ingen utbredd smittspridning.
 • Tillgången på skyddsutrustning är god.
 • De första drygt 100 vaccinationerna som kommunen tilldelats skedde på äldreboendet Karlslund och Hällagården och på Ängslunda i söndags.

  Läs mer:  Vaccinering av Covid-19 har påbörjats

Fritidsanläggningar, föreningsliv & bibliotek

Inspektioner på serveringsställen

Covid-anpassningar hos våra kommunala bolag och förbund med begränsad tillgänglighet: 


En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Vi är nu mitt i helgerna, en tid med risk för ökad smitta. Situationen i Bollnäs kommun har jämfört med flera av våra grannkommuner varit ganska bra, så är det fortfarande. Vi har alla bidragit till det! Det ska vi fortsätta med, det finns ljus i mörkret, vaccinationerna har startat.

Sjukvården har det fortfarande mycket tufft, många har för vår skull tvingats offra en välförtjänt ledighet, sänd en tanke till dessa hjältar när du gör dina val.

Julhelgen är en av de trafikintensivaste helgerna på året och det innebär en ökad risk för olyckor och därmed en ökad belastning på vården, som nu behöver prioritera sina resurser på att hjälpa covid-patienter. Hjälp till genom att ta det lugnt ute i trafiken, håll avstånd och följ hastighetsbegränsningarna!

 • Handla lokalt, men coronasäkert!
 • Planera för ett smittsäkert nyårsfirande med en mindre krets personer.
 • Träffa bara de du vanligtvis umgås med.
 • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
 • Ta personligt ansvar och håll avstånd – alltid!
 • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest.
 • Tvätta händerna ofta och noga.

Håll i, håll ut och håll avstånd – Det finns ljus i mörkret!
Tillsammans kan vi göra skillnad!

 Information från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg

Smittan är fortfarande mycket hög i Gävleborgs län och sjukvården upplever en extrem belastning. För närvarande tvingas regionen utnyttja intensivvårdsplatser i andra regioner i landet. Smittspridningen ligger på en stabil men extremt hög nivå. I vården har man på grund av detta omprioriterat resurser och en del övrig vård får tyvärr pausas. Region Gävleborg vädjar till allmänheten att följa de allmänna skärpta rekommendationerna.

Vill du göra en insats i vården?
Region Gävleborg har behov av fler undersköterskor och sjuksköterskor.
Vill du hjälpa till? – Region Gävleborg


Information som gäller i hela landet

Just nu gäller nya skärpta nationella allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Här kan du läsa om de nya nationella råden och rekommendationer under jul och nyår som alla ska följa. Här finns även länkar till information om den kommande vaccineringen.