Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Sjukvården ser att kurvan börjar flacka ut, möjligen har vi nått platån. Man har hittills inte sett någon ökning efter storhelgerna, vilket är positivt men läget är fortfarande ansträngt. Var femte som provtas för Covid är smittad. Det gäller inte minst i Bollnäs.

Covid -19 är en lömsk och oberäknelig sjukdom. Den finns idag spridd i precis hela samhället. Vissa blir rejält sjuka medan de flesta klarar sig med lindriga symptom. Det har också visat sig att det finns personer som är smittade utan att ha några som helst symptom. Risken för smitta finns således alltid närvarande när vi träffas och rör oss i olika sammanhang. Att undvika trängsel och hålla avstånd, träffa så få som möjligt, är observanta på symptom och är noga med handhygienen är det bästa motmedlet, alltid!     

Vaccineringen av prioritetsgrupp 1 har glädjande nog kunnat starta tidigare än planerat. Alla som har tackat ja till vaccinet på våra särskilda boende har fått sin första vaccinationsspruta, dos två börjar ges nästa vecka.  

Det florerar en del ryktesspridning kring vaccinet bland annat att man ska kunna få Covid av vaccin, vilket är omöjligt. Viktigt i detta läge är att vara källkritisk och följa myndigheternas information och rekommendationer.

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

 Allmän frånvaro

 • Vi har fortfarande inte någon anmärkningsvärt högre frånvaro i våra verksamheter än förväntat med tanke på försiktighetskraven.

Barn och utbildning

Vård och omsorg

 • Tillgången till skyddsutrustning är god.
 • Inom våra verksamheter för vård och omsorg är läget ansträngt, det finns smitta men våra rutiner medför att vi just nu har det under kontroll. Vi förbereder för att eventuellt kunna lösgöra personal med vårdutbildning från andra förvaltningar för att kunna tillgodose behovet inom vården.
 • Vaccinering av covid-19 fortsätter och nu omfattas ytterligare personer inom prioritetsgrupp 1, dvs personer som har hemtjänst eller hemsjukvård, person som bor tillsammans med en person som har hemtjänst eller hemsjukvård och personal inom kommunal vård och äldreomsorg.
  Läs mer: Om vaccin mot covid-19 och prioriteringsordningen

Fritidsanläggningar, föreningsliv & bibliotek

 • Med anledning av Regeringens och Folkhälsomyndighetens besked om extra skärpta restriktioner har vi gjort anpassningar i våra verksamheter för att minska smittspridningen av covid-19.
  Läs mer: Anpassningar i våra verksamheter

Övrigt

Covid-information från våra kommunala bolag och förbund: 

 


 

En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Det har nu snart gått en vecka efter helgerna. Möjligen har vi nu nått platån, dock på en mycket hög nivå. Vi håller tummarna och hoppas på en succesiv minskning.  Vaccinationerna har tack vare ett snabbt agerande från ansvariga i kommunen kommit igång. Det dröjer dock ett tag innan effekten av dessa uppstår, men håller vi bara ut kan vi snart börja kunna se ett ljus i mörkret. Det är därför viktigt att vi fortsätter följa de allmänna råden och skyddar dig själv och andra från att bli smittade.

 • Träffa bara de du vanligtvis umgås med.
 • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
 • Ta personligt ansvar och håll avstånd – alltid!
 • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provtagningskapaciteten är god
 • Tvätta händerna ofta och noga.

Håll i, håll ut och håll avstånd – tillsammans kan vi göra skillnad!Information från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg

Smittan är fortfarande mycket hög i Gävleborgs län och sjukvården upplever en mycket hög belastning. Avlasta 1177 Vårdguiden på telefon genom att söka svar på dina frågor på webben

 Här nedanför länkar vi till covid-nyheter från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg.Information som gäller i hela landet

Skärpta nationella allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 råder fortfarande. Här nedanför länkar vi till nyheter som gäller för hela landet.

Till sidan om Covid-19