Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Tack vare att vi tillsammans ansträngt oss och följt rekommendationerna har vi just nu en ganska bra situation i kommunen. MEN, det finns orosmoln:

 • Man ser inte längre någon nedgång av antal smittade i regionen. Var tionde som testas är positiv. Möjligtvis anas en tendens till uppgång, vilket är oroväckande.
 • Det muterade viruset från Storbritannien finns i samhället, omfattningen utreds.
 • Vaccineringen av Covid-19 har varit igång i drygt en månad. Den största utmaningen just nu är vaccinleveranser. Hur många tider som finns att tillgå beror helt på vaccintillgången. Alla som vill kommer att vaccineras men det dröjer innan det är genomfört och att vi därmed uppnått en skyddseffekt i samhället.

Så, nu fortsätter vi att noga följa de allmänna rekommendationerna som innebär att vi håller avstånd, tvättar händerna och stannar hemma vid symptom.

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

Allmän frånvaro

 • Sjukfrånvaron ligger på en stabil och acceptabel nivå med tanke på försiktighetskraven.
 • Vi fortsätter med hemarbete inom de kommunala verksamheterna som hittills där det är möjligt.

Barn och utbildning

 • Alla skolor kör närundervisning förutom Alirskolan som på grund av sin storlek har en blandad studieform. Gymnasierna och gymnasiesärskolan går gradvis tillbaka till närundervisning med blandad studieform.

  Läs mer: Hälsinglands utbildningsförbund

Vård och omsorg

 • Alla som tackat ja till vaccin på våra särskilda boenden har fått sin andra dos.
 • Logistiken kring vaccineringen har fungerat väl.
 • På grund av minskade leveranser pausas vaccineringen av dos 1 för vård och omsorgspersonal tills AstraZenecas vaccin är på plats. I nuläget prioriteras de äldre och sköraste som riskerar få allvarlig sjukdom.
 • Folkhälsomyndigheten meddelande den 4 februari att de har uppdaterat den prioriteringsordning som gäller för vaccinet. Detta innebär att fler kommer kunna vaccinera sig inom fas 2.
 • Vaccinering av covid-19 omfattar fortfarande personer inom prioritetsgrupp 1.

  Läs mer: Om prioriteringsordning och preliminär tidsplan.

 

Fritidsanläggningar, föreningsliv & bibliotek

Covid-information från våra kommunala bolag och förbund: En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Situationen är bättre nu än för några veckor sedan. Smittspridningen tycks ha stannat, dock på en nivå som fortfarande är oroande hög. Det går som vi vet otroligt snabbt åt fel håll om vi slappnar av. Vi vet inte om och hur det muterade viruset kommer att påverka situationen. Vaccinationerna har inte hunnit ge effekt i samhället, det går fortfarande långsamt men vartefter vaccintillgången ökar kommer fler att få sina vaccinationer. Det är därför viktigt att vi fortsätter att noga följa de allmänna råden och skydda dig själv och andra från att bli smittade.

 • Träffa bara de du vanligtvis umgås med.
 • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
 • Ta personligt ansvar och håll avstånd – alltid!
 • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provtagningskapaciteten är god
 • Tvätta händerna ofta och noga.

Håll i, håll ut och håll avstånd – tillsammans gör vi skillnad!Information från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg

Smittan är fortfarande för hög i Gävleborgs län och sjukvården är hårt belastad. Men det är viktigt att fortfarande söka vård vid behov, den kapaciteten finns. Genom att i första hand söka svar på webben, kan du avlasta 1177 Vårdguiden på telefon.

Här nedanför länkar vi till covid-nyheter från Region Gävleborg och Länsstyrelsen Gävleborg.Information som gäller i hela landet

Skärpta nationella allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 råder fortfarande. Här nedanför länkar vi till nyheter som gäller för hela landet.

Till sidan om Covid-19