Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

Denna vecka har den höga smittspridningen i Gävleborg minskat lite från förra veckan. En glädjande utveckling men sjukvården är fortfarande mycket ansträngd med högt antal inneliggande patienter på intensivvårdsavdelningen. Bollnäs ligger fortfarande lägre men där syns ingen minskning än.

Den brittiska varianten fortsätter att öka och ligger nu på ca 80% av alla positiva fall i länet mot ca 60% förra veckan. I Bollnäs kommun ligger den brittiska varianten på omkring 18%. Det är absolut inte läge att slappna av än.

Kommunerna i regionen kom överens i veckan om att förlänga den gemensamma överenskommelse som funnits sedan tidigare, om att hålla icke nödvändig verksamhet stängd för allmänheten. Detta gäller tills vidare. Även rekommendationen om att använda munskydd i situationer inomhus där avstånd på minst 1,5 meter inte kan hållas under 15 minuter eller längre förlängs tills smittläget förbättrats.

Under helgen 6-7 mars ringde Region Gävleborg upp alla som stått i telefonkö för vaccin, för att säkerställa att personerna i telefonkön ingår i de prioriterade grupper som nu erbjuds vaccin. Det visade sig att 4000 (!) personer, hälften av alla som blev uppringda inte tillhörde någon prioriterad grupp, det är skamligt då det både försvårar och tar resurser från vården som sliter för oss alla! Dessa personer togs bort ur kölistan. Vi vill alla ha vaccinet, men vi behöver vänta på vår tur, ta inte upp någon annans plats i kön!

 

 Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks


Situationen är fortfarande mycket allvarlig även om vi kanske är på väg nedåt. Den tredje vågen pågår, fortfarande lite gynnsammare i Bollnäs ännu. Sportlovet pågår och vi håller nu andan inför nästa vecka och hoppas att vi alla tänkt på det enkla men effektiva, att alla: 

  • Rest smitt-säkert, undvikit onödiga resor med tåg eller buss.
  • Träffat bara de du vanligtvis umgås med.
  • Tagit personligt ansvar och hållit avstånd – alltid!
  • Stannat hemma om du varit sjuk och tagit ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Tvättat händerna ofta och noga.

 Fortsätt med det – det gör skillnad!

Avslutningsvis vill jag vända mig direkt till Dig som medvetet försökt eller tänker försöka tränga dig före i vaccinationskön. Du försvårar för andra och förbrukar sjukvårdens knappa och ansträngda resurser, skäms bara vid tanken……