Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Bollnäs kommun har idag upprättat en incidentrapport till Integritetskyddsmyndigheten efter det IT-intrång som drabbade kommunens Microsofts Exchange-miljö tidigare i mars.

Som en del av de förebyggande åtgärder som vidtas ska samtliga medarbetare inom kommunen byta lösenord på sina enheter, något som till stor del nu är genomfört inom organisationen. Fortfarande återstår för personal inom skolan samt elever att byta lösenord, det arbetet är planerat att ske fredag den 19 mars.

Intrånget verkade vara en del av en samlad global IT-attack mot ett stort antal företag och organisationer. Microsoft har erbjudit ett åtgärdspaket med systemuppdateringar som löser problematiken och som Bollnäs kommun nu har genomfört.

- Vi fortsätter att undersöka om intrånget har orsakat skada, men de slutliga rapporterna är ännu inte klara, vi återkommer med mer information när analyserna är färdigställda, säger kommunchef Helena Björkman.
- Vi väljer att arbeta efter scenariot att information i någon form kan vara röjd, även om vi idag inte kan fastställa att något sådant har hänt. Parallellt utreder vi också vår egen förmåga för att bättre kunna hantera liknande angrepp i framtiden.