Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

 Tyvärr ser vi fortfarande en ökning av antalet positiva fall i Gävleborgs län. Vi ligger nu högst i landet. Vi ser även att smittspridningen i Bollnäs kommun har ökat och 13,3% av alla testade är positiva den här veckan. Kurvan nedan visar utvecklingen i Bollnäs över tid. Det är ett mycket allvarligt läge!

 andel positiva fall bollnäs 25032021

 

Covid-19 Statistik från regiongavleborg.se – 2021.03.25

Med den ökade smittspridningen har även trycket på intensivvårdsavdelningarna i länet ökat. Just nu är det 57 inlagda och 11 i intensivvård. Region Gävleborg utökar kapaciteten och resurser för intensivvårdsavdelningen i Bollnäs och Hudiksvall.

I veckan har alla kommuner i regionen kommit överens om att anställda inom kommunens verksamhet ska kunna vaccinera sig på arbetstid efter dialog med sin chef. Detta efter en vädjan från regionen om att sprida vaccinationerna över dagen nu när fler åldersgrupper släpps på.

Det är fortsatt högt tryck på vaccinbokningen online och via telefon. Viktigt att komma ihåg att endast boka om du ingår i den prioriterade gruppen. Tillgången på tider styrs av antalet doser som levereras till länet. Förhoppningen är att större leveranser kommer så arbetet kan skalas upp.

Vi närmar oss påskveckan. Många kanske planerar att resa medan andra väljer att stanna hemma. Vare sig du väljer att resa eller stanna hemma är det viktigt att fortsätta följa rekommendationerna – att inte umgås med nya personer, stanna hemma vid symptom och om en i hushållet får Covid, isolera hela familjen, använda munskydd i kollektivtrafiken eller där avstånd inte kan hållas och handla ensam. Om du blir sjuk på resa behöver du kunna ta dig hem på ett smittsäkert sätt.

 

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

 

En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks


Situationen i Bollnäs har tyvärr närmat sig den höga nivå som plågar många kommuner i övriga länet. Den tredje vågen pågår. Påsklovet står framför dörren. Myndigheterna och regeringen har givit oss alla ett stort förtroende när man inte stängt ner möjligheten att resa. Nu är det upp till oss, var och en att ta det ansvar som följer med det, att vi:

  • Reser smitt-säkert, undviker onödiga resor med tåg eller buss.
  • Träffar bara de vi vanligtvis umgås med.
  • Tar personligt ansvar och håller avstånd – alltid!
  • Stannar hemma om vi är sjuka och tar ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Tvättar händerna ofta och noga.

 

Fortsätt med det – det gör skillnad!

 Astra Zenecas vaccin är nu godkänt för personer över 65. Det betyder att vaccinationstakten kommer kunna att öka då fler kan boka in sig. Just nu vaccineras 70+. Regionen meddelar när ytterligare grupper kan släppas på i bokningen.