Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Ställ dig i kö
för restvaccin!
Inget vaccin får gå
till spillo!
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Sarah Engblom och bollnäsbördige Per Engblom har länge drömt om att bygga sitt eget hus och har stått i kö för att köpa en tomt i Bollnäs sedan 2020. Nu blir det verklighet!

Sarah och Per

Totalt har 30 personer/par lämnat in en intresseanmälan om att köpa en av de 35 nybyggda tomterna på Ren. En lottning av turordning att välja tomt har skett och så fort den första på turordningslistan valt och köpt en tomt är det nästa på tur som får göra sitt val. Sarah och Per fick lottnummer ett och fick välja tomt först av alla. De valde tomten längst in på Fältspatsvägen.

Sarah arbetar på Bollnäs kommun och Per arbetar som arbetsledare på ett byggföretag. De bor redan idag tillsammans med sina barn i en villa på Ren, men den villan kommer att säljas när deras nya bostad är inflyttningsbar. Det gynnar i sin tur någon annan som letar efter en villa i Bollnäs.

– Vi blev såklart jätteglada att fick välja tomt först av alla! Att köpa en tomt och bygga ett nytt hus, så som vi vill ha det, passar tajmingen i livet för oss just nu. Susanne Lekstrand, som vi haft kontakt med på Bollnäs kommun under köpprocessen, har hela tiden varit tillgänglig och tydlig, det uppskattar vi, säger Sarah Engblom.

När alla 30 intressenter har valt en tomt kommer den fortsatta försäljningen av tomterna på Ren att ske enligt principen först till kvarn.

– Vi och barnen har många gånger gått i skogen i närheten av där tomterna byggs och har följt byggprocessen. Barnen har tyckt att det varit jättespännande med alla maskiner. Vi trivs så bra med förskolan som barnen går på och såklart läget på Ren, fortsätter Sarah.

Är du intresserad av att köpa en tomt på Ren?
Just nu väljer de som är med i första försäljningsomgången en tomt var. Det gör att du som ny intressent behöver vänta med att välja tomt tills den processen är klar. Däremot går det bra att registrera ditt intresse. Om du registrerar dig kommer du att bli meddelad via e-post när möjligheten att köpa en tomt finns. Först till kvarn gäller!

Försäljning av tomterna på Ren