Äntligen höstlov! Massor av roliga aktiviteter för barn och unga.

www.bollnas.se/lov
Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Smittspridningen ökar kraftigt i Bollnäs kommun. Vi ligger nu på samma nivåer som strax innan jul. Av drygt 1000 personer som provtagits de senaste 7 dagarna är 175 personer positiva med covid-19. Det är cirka 17%. Den brittiska varianten har tagit över och i och med det är det lättare att bli smittad och att smitta andra.


Provsvar covid 19 16 april
Positiva covid-19 provsvar de senaste 7 dagarna - 16 april

Agera utifrån att alla du träffar är smittad
Det innebär att du ska hålla avstånd, inte träffa nya kontakter och isolera dig själv och dem du bor med vid minsta symptom. Minskad smittspridning är ditt och mitt ansvar!

Vaccinationstakten ökar
Fler och fler åldersgrupper släpps för vaccinering. I veckan kunde personer födda 1956 eller tidigare börja boka tid. Under veckan har 10 000 vaccinationstider blivit bokade. Inom kort kommer personer inom LSS att erbjudas och därefter 60+ gruppen. Trycket på telefonbokningen är fortfarande hög, har du möjlighet, boka digitalt via webbplatsen 1177, den fungerar bra nu! 20% av alla länsinvånare har nu fått sin första dos och 10% är fullt vaccinerade. Region Gävleborg efterlyser nu fler vaccinatörer. Hälso- och sjukvården kraftsamlar i verksamheterna och behöver även stöd och hjälp utifrån. Du som är legitimerad sjuksköterska eller läkare och vill bidra med att vaccinera. Skicka en intresseanmälan som vaccinatör till regiongavleborg.se


Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbundEn uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Ökningen fortsätter i Bollnäs kommun. Smittan sprider sig ner i åldrarna, inte minst bland barn, unga vuxna och medelålders. Senaste veckan har varit ”all time high” för intensivvårdade på våra sjukhus sedan pandemin startade. I tisdags låg 20 personer i intensivvård av nästan 80 inneliggande patienter. Av dessa var bara några få äldre, många var medelålders och till och med yngre. Det här är en mycket allvarlig sjukdom, ta den på största allvar, ingen går säker!

Det finns ingen bot mot sjukdomen om du inte är vaccinerad, det gäller att undvika att bli smittad.

Det är enkelt att förstå hur, det svåra är att faktiskt göra det, men nu om någonsin gäller det att stålsätta sig, åtminstone tills vi är vaccinerade:

  • Betrakta alla du möter som smittade och håll avstånd – alltid, Covid sprids främst som droppsmitta i närkontakt!
  • Arbeta hemma om du kan
  • Kan du inte arbeta hemifrån, undvik nära kontakter så långt som möjligt
  • Handla ensam, det slarvas jättemycket med det!
  • Träffa bara de vi vanligtvis umgås med.
  • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
  • Tvätta händerna ofta och noga.

Fortsätt med det – det gör skillnad!

Vaccinationstakten ökar stadigt och fler kan boka in sig. Inom kort kommer personer inom LSS och därefter personer över 60 att kunna få sitt vaccin, Regionen meddelar när.