Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

​Bollnäs kommun utsågs tidigare i våras till Årets UF kommun i Ung företagsamhet Gävleborgs län. Idag besökte Anna Leima, regionchef för UF Gävleborg, stadshuset i Bollnäs för att dela ut det fysiska priset, som motiveras med bland annat att den långsiktiga trenden är att alltfler elever driver UF-företag i Bollnäs kommun. I år är 57 procent av eleverna med, att jämföra med snittet på 37 procent i Gävleborg. Dessutom hamnar ofta UF-företag från kommunen på prispallar i både regionala och nationella tävlingar.

- Vi vill ge alla elever, lärare och skolledningar som jobbar med Ung företagsamhet i kommunen ett stort tack. Det är ni som har möjliggjort att vi blir årets kommun i Gävleborg, säger Åsa Äng Eriksson (M), kommunledningen.

Ung Företagsamhet, UF, är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har UF utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även inom grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

- Det är oerhört roligt att våra UF-elever har ett sådant driv. Det är en jättebra utveckling om unga företagare vill växa inom kommunen, något som vi från kommunens sida arbetar hårt för att underlätta, säger Marie Centerwall (S), kommunalråd. 

- Vi är jätteglada att Bollnäs kommun utsetts till årets UF kommun. Vi har ett fantastiskt näringsliv med många eldsjälar som hjälper till och gynnar nya unga företagare säger kommunalråd Benny Engberg (BP).

kommunledningen UF pris

Benny Engberg (BP), Åsa Äng Eriksson (M) och Marie Centerwall (S) tog emot pris för årets kommun