Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

Ännu en vecka med mycket låg smittspridning både i länet och i Bollnäs kommun. Under de senaste 7 dagarna har en person testats positivt i kommunen och 27 i länet. Samtliga positiva fall finns i åldersgruppen 20-39 år vars vaccinationsskydd ännu är begränsat. Deltavarianten fortsätter att screenas och hålls under uppsikt. I hela länet har 28 fall upptäckts totalt. Ingen är idag inlagd på sjukhus på grund av Covid -19. Mycket positiva siffror! Denna vecka har inga länsgemensamma informationsmöten och konferenser genomförts. Det kommer dock att ske nästa vecka.

Tidigare i veckan meddelande Region Gävleborg att alla personer som är 18 år och äldre kan boka tid för vaccin. Det betyder att vi nu är nere på de sista åldrarna i fas 4. Folkhälsomyndigheten meddelade även tidigare att vaccin godkänts för 16-17 åringar. En nationell planering pågår för när den sista gruppen kan släppas på. Kom ihåg att ta båda doserna. En dos ger bra skydd mot allvarlig sjukdom men för att få ett fullgott skydd behöver du ta båda. Detta gäller särskilt mot Deltavarianten där skyddet efter en dos anses vara något lägre.

Även om smittspridningen är låg så är det fortfarande allas vårt ansvar att inte smittspridningen tar fart igen. Det gör vi genom till exempel umgås utomhus och undvika att vara nära varandra inomhus under längre tid.

Tack för att du fortsätter ha en coronasäker sommar även i år!

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbundEn uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Semestern har startat för många med mycket lockelser och umgänge, men fortsätt göra det ansvarsfullt. Vi tycks ännu vara förskonade från den mer smittsamma Deltavarianten som kommer att ta över. Alla från 18 år kan nu boka vaccination vilket gör att vi minskar risken för smittspridning och svår sjukdom, det ser med andra ord väldigt ljust ut inför hösten! Samhället har öppnat upp ytterligare ett steg och mer kommer inom kort.

Många som fått vaccin slarvar, visserligen blir man antagligen inte allvarligt sjuk men man kan smittas och kan då smitta andra, tänk på det, vi är inte riktigt i mål än.

Covid är en mycket allvarlig sjukdom, tänk på det, alltid!

Det ser väldigt bra ut inför den fortsatta sommaren, men fortfarande gäller:

  • Håll avstånd och undvik trängsel
  • Arbeta hemma om du kan
  • Kan du inte arbeta hemifrån, undvik nära kontakter så långt som möjligt
  • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Undvik resor med tåg eller buss med trängsel.
  • Tvätta händerna ofta och noga.

  Det är receptet som ger oss en stor frihet under ansvar i sommar!