Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Kronprinsessparet samtalade på måndagen med kommunstyrelsens ordförande Marie Centerwall (S) för att bland annat diskutera situationen i kommunen under pandemin, samt olika angelägna utvecklingsfrågor.

Mötet skedde digitalt och Marie Centerwall är glad över kronprinsessparets stora intresse.

- Kronprinsessparet känner väl till Bollnäs och vi hade också möjlighet att samtala om kommunens arbete med barn och unga samt integrationsfrågor, där bland annat föreningars, Fritidsbankens och Föreningsalliansens lyckade arbete lyftes fram.

Näringslivsutvecklingen i kommunen var en annan fråga som berördes under träffen. Restaurang- och besöksnäringarna hör till de branscher som haft en särskilt svårt situation under pandemin, samtidigt som besöksnäringen i Hälsingland ändå är på frammarsch.

- Här kan alla kommuner i Hälsingland dra nytta av varandra, där ett exempel är projektet ”Från besökare till bofast” som vi driver tillsammans i kommunerna, säger Marie Centerwall.

Andra frågor som kom upp under mötet var utvecklingen av gamla SJ-området och bostadsbyggandet i kommunen. I centralorten Bollnäs invigs nu till exempel nya tomter på Ren, samtidigt som det fortfarande finns brist på tillgängliga bostäder i flerfamiljshus i efterfrågade lägen.

- För att kunna växa är det A och O att det finns lättillgängliga och attraktiva bostäder med en väl utbyggd infrastruktur i närheten, något som vi arbetar hårt för att skapa.

kronprinsessparet