Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Kommunen finns i sociala medier följ oss gärna >

Under vecka 40 (4-10 oktober) är det Nationella minoritetsveckan i Gävleborg. Minoritetsveckan i Gävleborg 2021 är ett samarrangemang mellan Region Gävleborg, Länsstyrelsen Gävleborg, länets kommuner, organisationer och civilsamhället. Veckan syftar till att lyfta och öka kunskapen om samtliga av Sveriges fem erkända nationella minoriteter och minoritetsspråk genom bland annat fysiska som digitala föreläsningar, utställningar, bokbord, dialoger och kulturevenemang. Hela programmet för veckan ser du på: regiongavleborg.se/minoritetsveckan

Ett inslag under veckan kommer att vara här i Bollnäs, det är föreställningen Staumaa - Sagolandet. Med en väv av ord och toner, ljus, videoprojektioner, finska och svenska texter, dragspel, saxofon och cello söker föreställningen efter ett förlorat Satumaa – ett eget Sagoland. 

Anna Heikkinen & Längtans Kapell presenterar Satumaa - Sagolandet.

Måndag 4 oktober kl 19.00
Peter Stormaresalen, Kulturhuset Bollnäs
Köp din biljett här!
 
Satumaa – Sagolandet
Andra generationens ensamkommande berättar i ny musikföreställning.
Satumaa – är titeln på den mest kända finska tangon. Översatt till svenska betyder det Sagolandet. Via sina tolkningar av den finska tangon söker Anna Heikkinen & Längtans Kapell efter historia och rötter, efter en sverigefinsk identitet och ett förlorat språk.
 
Texterna och berättandet utgår ifrån Anna Heikkinens personliga minnen, intervjuer med släktingar, sparade brev och dagboksanteckningar från Andra världskriget – en orolig tid då Annas far, Pekka Heikkinen, kom som ensamkommande barn från Finland till Sverige. Som en historia berättad av ett barn till en ensamkommande speglar föreställningen även en del av vår brännande nutid och framtid.

Se trailer: