"Sävstaås är mitt andra hem
- men nu väntar Ryssland"

Anders SpinnarsHan är bokstavligt talat uppväxt med bandy och fick det med fadersmjölken - om man kan säga så. Pappa Per-Olov Spinnars var engagerad förälder när storebror Fredrik spelade bandy.

Nu fyller Anders 30 år och har spelat bandy sen han kunde gå. Det är inte konstigt att Sävstaås är Anders andra hem Men nu väntar äventyret. Anders har tackat ja till att spela i ryska Neftyannik som ligger nära gränsen till Kina - 700 mil från Bollnäs.
– Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

Egentligen finns det vara ett som överträffar bandy och Sävstaås för Anders Spinnars del förutom sambon Sofie Modin förstås och det är tre-åriga dottern Ida.
– Det är bara ett läge hela tiden, säger han och skrattar.

Det svåraste med proffslivet för Anders Spinnars blir att lämna dottern Ida.
Det svåraste med proffslivet för Anders Spinnars blir att lämna dottern Ida.

Anders är uppvuxen på Björktjära och där bor han i dag också. Det är tryggt, fint och nära till det mesta, tycker han. Han sticker inte stol med att han är en hemkär kille. Björktjära är helt enkelt ”top of the line”, tycker han.

Tröjan med rätta färgerna.Proffslivet
Som liten kille hängde Anders pappa i hasorna när storebror tränade bandy. Men det kunde lika gärna ha blivit fotboll. Men efter ett landslagsläger i bandy var valet avgjort. Och det har ju gått riktigt bra….

Bandyn har gett Anders mycket - inte minst socialt. Han har trivts väldigt bra hos giffarna i Bollnäs. Det har aldrig varit aktuellt med att byta klubb inom Sverige. Att prova på proffslivet är något helt annat.
– För ett proffsliv behövs en mycket förstående sambo och det har jag. Det måste funka hela vägen, säger Anders som under en säsong kommer att spela bandy på heltid i Ryssland.

Hedrande pris
Anders är glad över uppmärksamheten i samband med att Bollnäs kommuns elitidrottspris delades ut. Det är hedrande för hela laget.
– Hela laget kan känna sig stolt

Han lägger ner mycket tid på bandyn 6-7 pass i veckan under högsäsong, något mindre under lågsäsong. Det gäller att vara i form om man ska kunna prestera.

Men däremellan är det hemmet, lilla dottern Ida, 3 år, sambon Sofie och hennes två barn Olle, 16 år, och Maja, 13 år, som gäller. Bollnäs är bra. Närheten, naturen och fisket uppskattar Anders allra mest.
– Jag gillar miljön här och trivs bra.

För Anders Spinnars är Bollnäs alltid Bollnäs.

Hit tar Anders sina vänner:

  • Bollebergets topp från bakvägen.
  • Sävstaås ”förstås”.
  • Ädelfiske i småsjöar som Lillsjön i Arbrå och Otjärn i Kilafors ”det är väldigt rogivande”
Ida Spinnars
Ida Spinnars övertar nu pappas tröja när han blir proffs i Ryssland.
– Pappa ska ha en svart tröja nu, säger Ida.