Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Nya riktlinjer från 1 juni 2021

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin har biblioteket fortfarande begränsad service. Här nedanför kan du läsa mer om vad som gäller och se vilka rutiner vi har för att ditt besök ska bli så säkert som möjligt.

  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Biblioteket är öppet för besök måndag till fredag klockan 10-18. Arbrå bibliotek är öppet på tisdagar klockan 15-18. Det är även öppet onsdag 23 juni klockan 15–18. Hanebo bibliotek är stängt.
  • På Bollnäs bibliotek får det vara max 25 besökare samtidigt. På Arbrå bibliotek gäller max 8 besökare samtidigt.
  • Håll avstånd till andra besökare och personal.
  • Du kan använda bibliotekets datorer.
  • Tillgång till handsprit finns.
  • Vill du inte komma in på biblioteket? Kontakta oss via telefon eller e-post. Vi har Take Away-service och kan plocka ihop önskad litteratur och ge den till dig utanför biblioteket. Läs mer om servicen längre ner. Vi kan även ordna hemkörning av böcker via tjänsten Boken kommer.
  • Tips! Kom ihåg våra digitala tjänster som du når hemifrån via din dator, surfplatta eller smarta telefon www.helgebiblioteken.se  Instruktioner finns också här i broschyren > Underhållning i digitalt format.

 

Publika låne-datorer och kopiering
På grund av smittorisken är vi tvungna att begränsa den personliga servicen. Det innebär att du måste klara dig själv vid bokningsdator och kopiator.

Återlämning
Återlämna gärna dina böcker i bokinkast utomhus. Bokinkasten i Bollnäs och Arbrå är öppna dygnet runt. I Bollnäs finns bokinkastet vid bibliotekets lilla entré mot Collinigatan. I Arbrå sitter bokinkastet till vänster om ingången till huset som biblioteket finns i.

Låna/Låna om
Använd gärna bibliotekets självbetjäning eller vår webb www.helgebiblioteken.se för dina biblioteksärenden. Kontakta oss på telefon eller via e-post om du har frågor.

Take away
Tjänsten vänder sig till dig som just nu inte kan eller vill gå in på biblioteket men fortfarande vill låna böcker och annat. Hör av dig så vi plockar ihop en bokkasse till avhämtning efter ditt önskemål. Bokkassen hämtas vid vår lilla entré mot Collinigatan efter överenskommelse. I Arbrå kan du hämta den utanför ingången. Har du själv inte möjlighet att hämta bokkassen går det bra med ett ombud som hämtar. Kom ihåg att visa giltig id-handling/lånekort på låntagaren när bokkassen hämtas.Giltig ID-handling/lånekort på låntagaren uppvisas vid hämtning.

Hjälp oss att tillsammans göra biblioteket till en trygg plats.

Kontakt och mer information
Bollnäs bibliotek 0278-25131
bibliotek.bollnas@bollnas.se

Bollnäs kommun - information om Covid-19 >>