Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
  • Bannerbild kulturhuset 800x220px
 

Ritmo Latino "La Habana" Show INSTÄLLT!

Musik
RITMO_LATINO_LA_HABANA_SHOW__
Datum: den 28 november 2020 14:00

Kära biljettköpare!

Kulturhuset har i samråd med Regionens smittskyddsläkare bestämt sig för att stänga den publika verksamheten från och med idag, den 13 november. Det innebär att vi inte kommer kunna välkomna er på föreställningen "La Habana" Show som planerat. Det smärtar oss oerhört att behöva meddela detta men det känns i dagsläget som det enda alternativet då vi alla behöver ta ansvar för att minska spridningen av detta förfärliga virus. 

Om ni handlat era biljetter på nätet behöver ni inte göra någonting, pengarna kommer automatiskt att föras tillbaka till ert konto inom 14 dagar. Har ni däremot köpt dem hos oss, över disk behöver ni få dem återlösta på samma sätt. Besök vår reception under våra öppettider så hjälper vi er med det! 

Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss via mail eller telefon 0278-255 77

Ta hand om er och följ myndigheternas rekommendationer så ses vi så snart vi får och kan!

Med vänlig hälsning,

Kulturhuset Bollnäs

----------------------------------------------------------------

Stora Scen, onumrerat
 
Längd ca 45 min
Insläpp 13.30
 
Biljetter: 210 kr, barn/ungdom 0-16 år 105 kr, pris inkl. serviceavgift. 
 
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception.
Biljettassan öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
 
Arrangör: RITMO LATINO LATIN DANCE & EVENTS
 
----

Coronaåtgärder:

-Vi släpper endast in 50 personer i en lokal anpassad för knappt 600, skruvar bort outnyttjade stolar och ser till att var och en har fri väg fram till sin stol.

-Vi möblerar för sällskap om 1-2 personer med bord vid varje sällskap.

-Du som gäst förblir sittande under hela besöket och sköter mat- och dryckesbeställningar från ditt bord.

-Tillsammans med er i publiken gör vi allt för att säkerställa att de inte uppstår någon trängsel innan, under och efter evenemanget.

-Vi ställer fram handsprit och öppnar alla toaletter och uppmanar er att hålla god handhygien.

För utförligare beskrivning av våra rutiner kring evenemang i coronatider, besök vår hemsida: www.bollnas.se/kulturhuset

----

"La Habana"Latin Show 

Rytmer, dansare och musik fyller Kulturhuset stora scen med latinamerikansk kultur med inspiration i "La Habana" som är huvudstad i landet Kuba. Ritmo Latino Latin Dance & Events  öppnar dörren till sin show 2020! Elever från Ritmo Latino presenterar sina koreografier. 

Under showen sprudlar Bollnäs Kulturhus stora scen av danser, musik och  rytmer från Kuba (Salsa, Mambo, Cha-cha cha).

Salsa: är en mycket energiskt, medryckande, och rolig pardans med många varianter av steg, snurrar och stilar. Salsa betyder sås och musiken/dansen kallas så eftersom det är en smakrik blandning med influenser från många olika danser och rytmer.

cha-cha-cha: det dansas till musiken med samma namn som introducerades av den kubanska kompositören och violinisten Enrique Jorrin i början av 1950-talet. Denna rytm utvecklades från danzón-mambo. Dansens namn är en onomatopoe härledd från det blandade ljudet av dansarnas fötter när de dansar två snabba steg i följd (korrekt, vid den fjärde räkningen av varje mått) som kännetecknar dansen.

Mambo: är en latinsk dans från centralamerika som utvecklades på 1940-talet Den ursprungliga Mambodansen kännetecknades av frihet och komplicerade fotsteg. Mambodansen som leddes av Pérez Prado och var populär på 1940- och 50-talet på Kuba, Mexiko och New York skiljer sig helt från den moderna dansen som New York-bor nu kallar "mambo" och som också kallas salsa på 2 ". Den ursprungliga Mambodansen innehåller inga brytande steg eller grundläggande steg alls. Den kubanska dansen accepterades inte av många professionella danslärare. Kubanska dansare skulle beskriva mambo som "att känna musiken", där ljud och rörelse slogs samman genom kroppen.

 

 

 

Alla datum


  • den 28 november 2020 14:00