• Bannerbild kulturhuset 800x220px
 

Katarina Warrenstein 2021

Utställning
Katarina_Warrenstein_FB_med_text
Datum: den 29 oktober 2021 11:00 - 15:00

Plats: Bollnäs konsthall  |  Stad: Bollnäs, Sweden

” Jag sysslar med tomrummet. Det som inte finns. Som kan fyllas. Det som saknas. Det som varit något. Det som kallas minnet. Någon har gått, rest iväg, försvunnit, övergivit. Kanske är det jag som går? Nuet är förbi. Ett minne glimtar till. Någon träder fram, kliver ut ur ett svartvitt foto, steget ut till mig, nästan framme men försvinner igen. Jag är upptagen av de stunderna. Jag har svårt att förstå att det som nyss var här, är borta. Och alla kommer försvinna. Jag ska vänja mig vid det. Acceptera det. Det är det jag jobbar med, det är livet, att få vara med om de stunderna, att få leva. Därför har jag arbetat med dessa konstverk , det strax förgångna”
Katarina Warrenstein, 2021

” Då slår det mig att hennes värld är ett ”faktum”. Det onda och fasansfulla existerar. Liksom det kärleksfulla och barnsliga. Allt vi ser… ett ”faktum”? Ja, utan gräns mellan döda och levande, ondska och godhet, fult och vackert.” Som konstkritikern och konstnären Jan Håfström skrev vid ett besök på en av Warrensteins tidigare utställningar. Dessa intryck och budskap uppnås och kommuniceras tack vare hur Warrenstein bygger upp sina verk och genom den blandning av material de är gjord av. Återbrukat material, sådant som hon har hittat, fått eller ärvt, kan sammanvävas med material som trä, textilier och/eller brons. Det kan resultera i att i samma objekt eller objekt sett tillsammans, kan ett fotografi vara monterat på en textilskultptur samtidigt som en klänning hänger bredvid. Utställningsmässigt artar Warrensteins konst såsom collage eller assemblage som enskild verk, men närmast som en installation om sett i grupp. Men det är just genom denna ”materiella vokabulär” och Warrensteins sätt att hänga sina verk som göra att man kan ta till sig dessa minnen som bearbetas, fina likheter i de man själv bär på och anamma nuets flyktighet. Samtidigt finns det som konstkritikern Magnus Bons har så elegant skrivit, att dessa verk, ” Förväntansfulla inväntar de sina kommande minnen”

Katarina Warrenstein bor och är verksam i Stockholm. De senaste 30 åren har utställningarna hunnit bli väldig många och över större delen av landet. Hennes verk är representerad i ett flertal regionala och kommunala konstsamlingar, såväl privata. Warrenstein ligger bakom flera offentliga uppdrag i Stockholmsområdet.

Öppettider: tisdag - fredag kl 11-15 och lördag kl 11-14.

Allhelgonadagen stängt!

Fri entré! Varmt välkommen!

 

 

Telefon
0278-25326
E-post
museum@bollnas.se
Adress
Odengatan 17
Bollnäs, Sweden

 

Karta


 

Alla datum


  • Från den 16 oktober 2021 11:00 till den 12 november 2021 15:00
    tisdag, onsdag, torsdag, fredag & lördag