• Bannerbild kulturhuset 800x220px
 

Hellsingland Underground + Anders F Rönnblom Band

Musik
helsingland-anders
Datum: den 24 oktober 2015 21:00

Lördag 24 oktober kl 21.00
Kulturhuset
Peter Stormaresalen
 
Insläpp: 19.00
 
Servering
Möjlighet att äta från kl. 19.00. Boka bord på 0278-66 61 85, begränsat antal platser.
 
Biljetter
200 kr (inkl. serviceavgift)
 
kopbiljettknapp5
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: mån-fre 8-17.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
 
 
Arrangör: Kulturenheten Bollnäs Kommun
 
 
»Så här låter drömmen jag jagat ända sedan jag lämnade Stockholm för att börja göra musik igen.«
 
Hellsingland Undergrounds vision har sedan starten varit att skapa musik med djup och lång livslängd. Mytbildningen runt bandet startade redan sommaren 2006, efter deras första spelning på en olaglig festival mitt ute i skogen i Hälsingland, där spritförsäljningen skedde direkt från 10-litersdunkar. En myt som bara växt och utvecklats för varje platta. Tidigare recensioner har hyllat bandets produktion, de självutlämnande texterna, harmonierna och den spel- och musikglädje som hörs i allt de gör. Lekfullhet, ett maffigt sound, men ändå fyllt av eftertänksamhet. Hellsingland Underground har uppvisat seriositet utan att vara pretentiösa. Kanske beror det just på
väntan, jakten på drömmen och åren av verklighet däremellan.
 
Charlie Granberg gungar sakta fram och tillbaka, djupt nersjunken i en, till synes, hemmasnickrad blandning av en hammock och hängmatta på altanen till det lilla huset vid Ljusnans stränder. Scenariot känns nästan lite klyschigt med tanke på alla jämförelser med USA:s södra delar som förekommit i alla de översvallande hyllningar Hellsingland Underground erhållit för sina två första album. Vi befinner oss på stället där det en gång började. Eller hur man nu väljer att se det.
 

Anders F Rönnblom tillhör veteranerna inom svensk rockmusik , med ett 30-tal skivor i bagaget, varav de första spelades in i mitten av 60-talet.
-Men redan 1959, 13 år gammal, hade han med ”Genua Skiffle Group” gjort en lackskiva för 25 kronor, med bl.a. coverversioner av ”Diana” och ”What Yoe´ve Done To Me”.
-1964 spelades hans första egna kompositioner in.
-1966 kom hans första singel under eget gruppnamnet ”Anders & Nicko”.
-1971 kom hans första LP under eget namn, ”Din Barndom Skall Aldrig Dö”., och sedan dess har de mest uppskattade skivorna hetat ”Ramlösa Kvarn”, ”Komedia, ”En Tripp Nerför Tarschan Boulevard”, och ”Rapport Från Ett Kallt Fosterland”.
- De mest framgångsrika låtarna har varit ”Jag Kysste Henne Våldsamt”, ”Europa Brinner”, och ” Det Är Inte Snön Som Faller” – alla från tidigt 80-tal, vilken var den tid då Anders F turnerade som mest.
-Under 1989-1991 arbetade Anders F med gruppkonceptet ”Bravado Bravado”, och trots en ganska låg profil under resten av 90-talet vad det gäller skivutgivning, så har han gjort sporadiska på festivaler och mindre musikklubbar., dels som duo med producenten och gitarristen Peter R Ericson, och dels med grupp.
- 1994 hette skivan ”Caviar Pizza” och 1997 kom specialprojektet, ”Incredible Gretsch Brothers”, delat med Peter R Ericson.
- Uppföljaren till ”Caviar Pizza” fick titeln ”Dom Automatiska Undrens Tid Är Förbi” och släpptes under våren 2004.
- Hösten 2004 var det så dags för Anders F:s stora F-BOX, hans samlade skivproduktion, med över 250 låtar och dessutom ett stort antal bonusspår.
- 2006 kom Anders F:s första liveskiva under karriären, dubbel-CD:n ”Live Från Den Mixade Zonen”.
-Under 2007 kom den första volymen i CD-projektet ”Underground”.
-Och i maj 2008 ”Underground Vol. 2”.
-Parallellt med musiken har Anders F också hållit igång en verksamhet som grafisk formgivare och bildkonstnär, och under 14 år med början på 90-talet även som förläggare av den internationella konsttidningen EFX Art & Design.
-Anders F Rönnblom är en av grundarna till den digitala konstutställningen Digital Hall Of Fame, och har ställt ut och föreläst om digital konst och design i USA, Japan och ett flertal länder i Europa.
- Som medförfattare till de uppmärksammade böckerna ”Metalheart” och Metalheart is Movement” fick Andesr F i början av 00-talet stor uppmärksamhet inom området avancerad digital konst och grafisk form.
 

 

 

Alla datum


  • den 24 oktober 2015 21:00