Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Flyktingmottagningen i Bollnäs ansvarar för kommunens flyktingmottagande. Kommunens flyktingmottagande arbetar för att flyktingar så snabbt som möjligt ska kunna bli en del av samhället.

Vilka ingår i kommunens flyktingmottagande?
Personer som fått uppehållstillstånd i Sverige som flyktingar eller övrigt skyddsbehövande ingår i det kommunala flyktingmottagandet om de är folkbokförda i kommunen. Det innefattar även personer som är anhöriga till dessa.

Som flykting kan man vara inskriven hos flyktingmottagningen i maximalt 24 månader.

Det är Migrationsverket som avgör om en person har tillräckliga skäl att få uppehållstillstånd eller inte. Så länge personer är asylsökande omfattas de inte av det kommunala flyktingmottagandet. Läs mer på www.migrationsverket.se

Vad hjälper vi till med?
Flyktingmottagningen arbetar med insatser för att underlätta integration och etablering. Det innebär bland annat stöd för klienter med att skapa kontakt med exempelvis samordnare för skola och arbete, bank, Skatteverket, Försäkringskassan, sjukvård och föreningsliv.

Det är Arbetsförmedlingen som har det samordnande huvudansvaret för vuxna nyanländas introduktion och etablering på arbetsmarknaden. Läs mer på www.arbetsformedlingen.se.

Covid-19
Flyktingmottagningen tar inte emot besök på kontoret under perioden 24 december-24 januari på grund av covid-19. Behöver du kontakta oss är du välkommen att ringa eller skicka mejl till oss:

Flyktinghandledare

Temesghen Hagos Kibrom
Tfl: 072-502 44 86
E-post: temesghen.hagos.kibrom@bollnas.se

Amal Zakaria
Tfn:070-327 55 63
E-post: amal.zakaria@bollnas.se

Dela på Facebook

Enhetschef
Josefin Backastrand
Skicka e-post
0278-269 36

Besöksadress
Björkhamregatan 48
821 32 Bollnäs

Drop in
Tisdag-fredag
kl. 11.00-12.00 och 13.00-15.00