Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Närståendetjänsten

Beskrivning av tjänsten:
Närståendetjänsten är till för att du som anhörig ska kunna vara delaktig i din närståendes besök och insatser från hemtjänsten. Via din dator, mobiltelefon eller surfplatta kan du få information om när hemtjänsten varit hos din närstående, vilka insatser som planerats, utförts och eventuellt har avböjts samt vem som är din närståendes kontaktman.

Vänder sig till:
Närstående till brukare med hemtjänst och/eller boendestöd

Kriterier:
Medgivande från brukaren
Bank-id
Mobiltelefon, dator eller surfplatta

Kostnad:
Ingen

Kontakt:
Ansökan via e-tjänst mina sidor på bollnas.se: Närståendetjänsten

 

Duschrobot

Beskrivning:
Med hjälp av en duschrobot kan den som är rörelsehindrad och i behov av hjälp av personal för att duscha, göra det själv med hjälp av roboten. Detta innebär bibehållen integritet och stärkt självkänsla

Vänder sig till:
Dig som bor hemma och inte längre klarar att sköta sin personliga hygien på egen hand

Kriterier:
Utrymme i anslutning till vatten och avlopp för montering av duschrobot, 90x90cm

Kostnad:
Eventuell installationskostnad

Kontakt:
Verksamhetsutvecklare: Ingela Hedblom eller Malin Zetterström

 

Kameratillsyn

Beskrivning:
Med digital tillsyn får man sova ostört och ändå känna en trygghet i att någon tittar till mig. Vid tillsynen används en kamera som fungerar i fullständigt mörker och placeras på lämplig plats i bostaden. Vid en tidpunkt som man kommit överens om kopplar behörig personal upp sig mot kameran och gör tillsynen. Kameran ger en ögonblicksbild och har ingen ljudupptagning. Är man beviljad insatsen tillsyn så sker det i första hand via kamera.

Vänder sig till:
Dig som bor i ordinärt eller särskilt boende

Kriterier:
Beviljad insats “tillsyn”

Kostnad:
Ingen kostnad för utrustningen
Kostnad för utförd tid i ordinärt boende

Kontakt:
Biståndshandläggare, ansvarig enhetschef eller kontaktman

 

Läkemedelsrobot

Beskrivning:
Med en läkemedelsrobot blir brukaren mera självständig, patientsäkerheten ökar och behovet av rutinmässiga läkemedels-relaterade besök minskar. Dosförpackat läkemedel placeras i roboten som sedan talar om för dig när det är dags att ta dina läkemedel.

Vänder sig till:
Dig med minnesproblematik som vill vara självständig och sköta medicineringen själv, men är i behov av stöd

Kriterier:
Inskriven i hemsjukvården och har läkemedel i dos-förpackning

Kostnad:
Ingen

Kontakt:
Verksamhetsutvecklare 

 

Kontaktperson

Socialtjänsten utreder kontaktpersoner till barn och unga 0-17 år som har behov av att träffa någon för att hitta på olika saker med. Då detta behov är stort söker Socialtjänsten därför efter personer som kan utföra ett kontaktpersonsuppdrag.

För att du ska få bli kontaktperson/fridskompis så måste du vara 18 år. Uppdraget kräver ingen särskild yrkeskompetens. Det är inte en anställning utan ett uppdrag där ett arvode och viss omkostnadsersättning utgår.

Som kontaktperson bidrar Du till att öka livsglädjen och ge ett större socialt nätverk för en person som är i behov av gemenskap. Det kan handla om att göra roliga saker som att gå på bio, ta en promenad, fika på stan, bada på badhuset eller laga middag, allt utifrån överenskommelse. Vi ”matchar” barnet/ungdomen och sökanden så att intressen stämmer överens.

Hur många träffar det är på en månad varierar beroende på vilket beslut man har. Arvodet varierar också beroende på beslut.

Om ni är intresserade av att göra en insats kan ni kontakta socialsekreterare vid mottagningsenheten barn och ungdom via telefon 0278-25190 för mer information.

 

flicka fiskar

Grooming innebär att en person i sexuellt syfte tar kontakt med dig som är under 15 år. Där personen vill att du ska visa dina bröst, ditt kön eller din rumpa. Eller du ska skicka nakenbilder på dig själv. Att du ska göra sexuella handlingar mot dig själv. Som personen kan se i sin webbkamera. Så får ingen göra. Det är grooming. Det är förbjudet. Brottsligt. Det är våld. Allt slags våld mot barn är brottsligt. Även om du gjort det personen vill så har du inte gjort något brottsligt. Men du kan ändå må dåligt av det. Vara rädd. Eller skämmas. Tycka att det är pinsamt. Tänka att du får skylla dig själv som gjort det. Personen kanske säger att hen ska berätta om vad du har gjort. Hotar dig. Eller säger att hen ska visa nakenbilderna för kompisar eller dina föräldrar. Det är fel.
Lyssna inte på vad personen säger. Den som gjort såhär mot dig har gjort fel. Det som personen har gjort är brottsligt. Även om det kan kännas svårt att berätta om det som hänt så är det bra att berätta för någon som du känner dig trygg med. Din mamma och pappa, ett syskon, polisen, kurator, skolsköterska, lärare eller en kompis förälder. Eller någon annan. Att uppleva våld eller bli utsatt för våld är en dålig hemlighet. Du får och ska alltid berätta om det för någon som du litar på. Även om det kan kännas jobbigt eller pinsamt gör det ändå. Det är viktigt.

Du ska vara försiktig med personer som du aldrig har träffat och bara känner via nätet. Vänta med att berätta saker som är privata. Skriv inte saker som är privata. Tala inte om vart du bor. Eller vilken skola du går i. Tala inte om ditt telefonnummer. Eller ditt personnummer. Bestäm ingen träff. Lär känna personen först. Så att du vet att det är en riktig kompis och inte en groomare.
Om personen säger att hens webbkamera är sönder så är det ett tecken på att du ska vara försiktig. Då kan du inte se om personen är vuxen eller ett barn. Även om personen skickar ett fotografi så kan det vara någon annan än den personen. En person som groomar vill att du skickar fotografier på dig själv. Eller vill att du ska ha din webbkamera på. Vill att du ska visa din kropp. Dina bröst, ditt kön eller rumpa. Säger att du ska göra saker med din kropp. Jobbiga saker. Personen vill att ni ska ha en ”hemlighet”. Som du inte får berätta för någon. Ingen får göra så mot dig. Ingen får tvinga dig göra så mot dig själv. Om någon gör såhär är det grooming. Det är förbjudet. Brottsligt.
För om du chattar med en person på nätet. Som säger att hen vill vara din kompis. Men som vill att du ska göra något som känns konstigt. Gör dig orolig. Hotar dig. Tvingar dig att göra saker. Säger att hen ska berätta om det för en annan kompis eller för din mamma och pappa. Saker som kanske inte ens har hänt. Något personen bara hittar på. Eller saker som har hänt. För att få dig göra något du inte vill. Då är det fel. Riktiga kompisar ska bry sig om dig. De ska inte skada eller göra dig illa. Då är det ingen kompis utan en dålig person som är dum. Som vill dig illa. En groomare.

En person som groomar luras. Personen vill att du ska lita på hen. Visar att hen bryr sig om dig. Säger att du är fin, söt eller andra saker som kan kännas bra. Låtsas lyssna på dig. Låtsas bry sig om dig. Vill veta dina viktigaste hemligheter. Även det som är privat. Berömmer dig. Kanske lockar dig att göra saker. Utnyttjar sedan vad du har sagt eller gjort för få dig att fortsätta. Så får ingen göra mot dig. Då är det grooming. Det är förbjudit. Brottsligt.
Det finns särskilda poliser som jobbar med att leta groomare. Om du blivit utsatt ska du spara chattar och meddelanden från den som groomat dig. Ta en skärmdump. En vuxen som du litar på kan också hjälpa dig. Släng inte bort chattar och meddelanden. Rensa ingenting i din dator, mobil eller i din surfplatta. Då kan polisen hitta igen vad som skrivits. Det är viktigt att polisen får bevis på vad som har hänt så att groomaren slutar. Du kanske har skickat nakenbilder, skrivit saker eller någonting annan som kan kännas jobbigt att visa? Lita på att polisen är van att se sånt. Att läsa sånt. Det är deras jobb. Det finns ingenting som du behöver vara rädd för. Du har inte gjort någonting som är fel. Det är den som groomat dig som har allt ansvar. Polisen vill och kan hjälpa dig. Det är vanligt att må dåligt om man blivit utsatt för grooming. Det finns flera som kan hjälpa dig. Du kan prata med din mamma och pappa. Skolkurator, mentor, ungdomsmottagning eller någon på socialtjänsten.

För dig som är vän med någon som blivit eller blir groomad. Bär inte hemligheten! Du både ska och får berätta om den för någon vuxen. Grooming är förbjudet, brottsligt, det är våld. Den som groomar ska genast sluta. Ingen kan bestämma att du inte får berätta. Inte ens din vän. Du bestämmer själv. Ansvaret är inte ditt att bära. Det är en dålig hemlighet. Myndigheter har ansvar för att hjälpa din vän, t ex så kan socialtjänst och polis göra det.

För dig som är vuxen
Grooming innebär att någon i sexuellt syfte tar kontakt med ett barn under 15 år. Groomare befinner sig där ditt barn är. På nätet. Ditt barn utsätts där det borde känna sig som allra tryggast, i sitt hem och i sitt eget rum. Bakom stängda dörrar. Utan att du vet om att det händer. Alla barn kan utsättas oavsett könstillhörighet. Vad du som förälder kan göra är att lära dig mer om barnens sociala plattformar. Hur fungerar de? Hur ser samspelet på plattformen ut? Fråga barnet om hur det är på nätet precis som du frågar hur det gått i skolan eller på träningen. Hur var det på nätet idag? Vilka träffade du där? Ta del av vilka plattformar barnet är på. Kolla upp, tillsammans med ditt barn, vilken profil barnet har på sina olika konton. Där ska inte finnas mobilnummer, skola, e-postadress, var barnet bor eller i vilken skola barnet går. En person som vill grooma ett barn kartlägger barnet, vilka kompisar barnet har och på så sätt vinner de barnets förtroende. Ett barn luras att tro att de chattar med någon som är kompis med någon annan som de känner. Berätta för ditt barn om grooming. Vad det är och hur det går till. Diskutera grooming med andra föräldrar. Skuldbelägg inte barnet. Det är aldrig barnets fel att ha blivit utsatt för grooming. Ansvaret ligger alltid hos den person som utsatt barnet.

Att ta ifrån barnet sin mobiltelefon, surfplatta eller dator löser ingenting och utgör inte ett skydd för ditt barn. Tillgång till sociala medier finns hos kompisar, i skolan, i biblioteket etcetera.
Lär istället ditt barn goda och sunda nätvanor, hur de kan skydda sig på nätet på precis på samma sätt som du berättar för ditt barn hur det ska skydda sig ute i samhället. Ingen behöver ha tillgång till sin surfplatta, mobil och dator dygnet runt. Inte ditt barn heller. Bestäm hur och när det är okej med skärmtid. Använd väckarklockan istället för mobilen för att komma upp i tid på morgonen.

 

Stiftelsen Aktiv skola har publicerat en informativ film om grooming ”Jag tror att jag är lite kär i dig” . Filmen är baserad på verkliga händelser. Du ser den här: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vill du veta mer om grooming
Dags att prata om
BRIS Brott mot barn
UMO om grooming
Surfa lugnt
Polisen -skydda dig mot grooming
Rädda barnen -så pratar du med ditt barn om grooming
Rädda barnen - Nätsmart handbok

 

Hitta hjälp – hit kan du vända dig
Socialtjänsten barn och unga
Socialtjänstens öppenvård
BIG -stödgrupper för barn
Ungdomsmottagningen
Polisen

ECPAT har en stödlinje för barn och unga: ECPAT
Hjälp och råd om sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL För dig under 18 år.

Telefon: 020-112 100 (Gratis-du behöver inte berätta vad du heter om du inte vill)
Öppet 9-16 måndag-fredag
Man kan även maila in frågor och funderingar

 

Alla människor har rätt till en våldsfri vardag. Att bli utsatt för grooming är en kränkning av de mänskliga rättigheterna och den som groomar begår en brottslig och avskyvärd handling mot dig.
Så här behöver du inte ha det. Det finns hjälp att få. Vi vill hjälpa dig.


Kontaktuppgifter:
I en akut situation ring alltid 112
Sjukvårdsupplysningen 1177

Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg – öppettider och kontakt
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8.00-12.00 och 13.00-16.00
Onsdag: 8.00-12.00 och 13.00-14.30
För information kan du ringa receptionen på telefon 0278-251 90. Alla socialsekreterare nås också via kommunens växel 0278-250 00.

Telefontid reception:
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8.00-12.00 och 12.30-16.30
Onsdag:8.00-12.00 och 12.30-14.30
E-post adress är: social.forv@bollnas.se

Polisanmäl alltid det som väcker ditt barn eller din egen misstänksamhet om grooming.
Ring 114 14 eller maila till itbrott.desk.noa@polisen.se.
Anmäl också till den sajt/plattform där groomingen skedde.
Det är viktigt att anmälan sker så snart som möjligt. Det kan vara svårt för polisen att få tag i loggar och andra bevis om det har gått för lång tid.
Spara information som chattar och meddelanden som skärmdumpar eller på annat sätt. Spara även uppgifter om användarnamn och visningsnamn för både den som groomat ditt barn och ditt barns konton. Radera ingenting!

”Våld är en handling riktad mot en person som genom denna handling skadar, smärtar eller kränker, får den person att göra något mot sin vilja eller att avstå att göra något som den vill” (Per Isdal, 2001)
Hbtq - står för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter. H och B handlar om sexualitet eller sexuell läggning och T handlar om könsidentitet och könsuttryck. Q kan handla om både sexualitet, identitet och uttryck.
Våld kan drabba vem som helst, det är aldrig den som utsätts för våld som bär ansvar. Alla former av våld är skadliga för din hälsa och ditt välbefinnande. Både den psykiska och fysiska hälsan försämras. Det finns tragiskt nog otaliga sätt att bruka våld på, t ex: fysiskt, att någon slår eller nyper. Sexualiserat, du tvingas utföra eller se på sexuella handlingar. Latent, med en blick kan någon få dig att avstå att göra något du vill. Psykiskt, genom kränkningar och hot. Materiellt, någon förstör saker av värde för dig. Riktat mot din funktionsnedsättning, hjälpmedel du behöver ha i din vardag försvinner. Ekonomiskt, du får inte behålla dina pengar eller någon tvingar dig att ta lån. Våld kan också riktas mot ett husdjur. Digitalt våld, någon sprider bilder på dig eller inte lämnar dig ifred på social medier. Försummelse är också våld, när du inte får din medicin eller få gå i smutsiga kläder. Isolering, att inte få träffa vem du vill är också våld. Separations våld är också våld, när dina barn utnyttjas som ett medel för att komma åt dig. Det är viktigt att snabbt agera för att få stopp på allt våld barn upplever. Våld är skadligt för barnets hälsa och utveckling på både kort och lång sikt.

Du har rätt att bli kär i och vara med vem du vill. Om personen vill det själv förstås. Ingen annan kan bestämma det. Så står det i lagen. En del blir kär och attraheras av personer av motsatt kön. En del blir kär och attraheras av personer av samma kön. En del bli kär och attraheras av personer av samma och motsatt kön. En del blir kär och attraheras av personer oavsett kön. Det är dina känslor. Det är ditt liv. Det är du som väljer. Att vara tillsammans med någon ska kännas bra. För alla. Några vill om berätta det och dela glädjen med andra. Men en del vill behålla det för sig själv. Du bestämmer själv hur du vill ha det. Det är din rättighet. Kärleken är fri.

Om du är äldre så har du kanske vuxit upp under den tid då homosexualitet var kriminellt och ansågs vara en psykisk sjukdom. Så är det inte idag. Hbtq är inte straffbart eller någon sjukdom. Det är att vara den du är. Hela tiden. Dåliga erfarenheter av hur det var förr har kanske gjort att du inte vågar lita på att du kan få hjälp idag. Men alla människor kan få hjälp. Ålder spelar ingen roll.

Vill du inte att någon ska veta om vilken sexuell läggning du har så behöver du inte berätta det. Inte för någon. Den du är kär i får inte heller göra det. Eller någon annan. Ingen får tvinga dig att berätta. Eller hota dig till handlingar för att hen inte ska berätta. Då är det våld. Allt våld är fel. Det är ett allvarligt brott om någon utsätter dig för våld på grund av din sexuella läggning eller könsidentitet. Det kallas för hatbrott. Det är brottsligt. Den som gör så mot dig gör fel och ska sluta. För om våldet riktas mot den du är. Din identitet. Den du är och vill vara. Så kanske du börjar tro att du är fel. Att du måste ändra dig. För att bli någon annan. Livet kan ibland kännas svårt. Hopplöst. Det kommer att bli bättre. Du ska inte ändra dig. Eller försöka bli någon annan. Du är alltid rätt. Du är värdefull.

Vill du veta mer om våld och övergrepp
NCK om våld i nära hbtq-relationer
Våldfri vardag
Unizon kvinnojourer
BRIS
UMO
Unga relationer chat
1000 möjligheter - våld i ungas nära relationer
Polisen -skydda dig mot grooming
Koll på soc


Broschyrer:

pdfTill dig som fyllt 18 år
pdfVåld mot äldre 

Är du nyfiken på hur du är som partner? I detta test får du svara på frågor kring ditt beteende i din relation:
Allemanstestet


Hitta hjälp – hit kan du vända dig
Socialtjänstens öppenvård
Kvinnojouren Stöttan
Brottsofferjouren Bollnäs
Kvinnofridslinjen
Unizon Kvinnojourer
Somaya
Polisen, brott i nära relation
Polisen, hjälp och stöd
Mind.se

Alla människor har rätt att älska den dom själva vill. Att få vara den dom är. Alla människor har rätt till en våldsfri vardag. Att bli utsatt för våld är en kränkning av de mänskliga rättigheterna och den som utövar våld begår en brottslig och avskyvärd handling mot dig.
Så här behöver du inte ha det. Det finns hjälp att få. Vi vill hjälpa dig.


Kontaktuppgifter:
I en akut situation ring alltid 112
Sjukvårdsupplysningen 1177

Gäller det ansökan om hjälp eller orosanmälan för vuxen ring : 0278- 256 04 (Måndag-fredag 8.00- 12.00 och 12.30-16.30)

Om det finns barn i familjen gör en orosanmälan för barn och ungdom  via vår e-tjänst: orosanmälan eller ring : 0278- 252 02 (Måndag och tisdag: 08.30-11.30, 13.00-14.30,
onsdag: 13.00-16.00, torsdag och fredag: 08.30-11.30, 13.00-14.30)

Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg – öppettider och kontakt
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8.00-12.00 och 13.00-16.00
Onsdag: 8.00-12.00 och 13.00-14.30
För information kan du ringa receptionen på telefon 0278-251 90. Alla socialsekreterare nås också via kommunens växel 0278-250 00.

Telefontid reception:
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8.00-12.00 och 12.30-16.30
Onsdag:8.00-12.00 och 12.30-14.30
E-post adress är: social.forv@bollnas.se

Öppenvården
Öppenvårdens stödtelefon för konflikter i familjen och våld i nära relation, direktnummer 073-087 87 26

Socialjour på icke kontorstid
Måndag–torsdag kl. 17.00–23.00
Fredag kl. 17.00–02.00
Lördag kl. 16.00–02.00
Söndag kl. 16.00–23.00 telefon 026 – 10 02 25

 

 

”Våld är en handling riktad mot en person som genom denna handling skadar, smärtar eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något den vill” (Per Isdal; 2001)
Begreppet våld i nära relationer innefattar alla typer av våld mellan närstående. Det handlar både om heterosexuella och samkönade relationer samt mellan syskon och inom andra familje- och släktrelationer.
Allt våld sitter inte i nävarna. Det finns många olika typer av våld som inte är fysiskt. Våld kan också vara sexualiserat, du tvingar din partner att utföra eller se på sexuella handlingar. Latent, med en blick kan du få din partner att avstå att göra något den vill. Psykiskt, genom kränkningar och hot får du din vilja igenom. Materiellt, du förstör saker av värde för din partner. Riktat mot din partners funktionsnedsättning, hjälpmedel hen behöver ha i sin vardag göms undan. Ekonomiskt, du använder din partners pengar eller tvingar din partner att ta ett lån. Du hotar om våld mot husdjuret för at få din vilja igenom. Digitalt våld, du bevakar eller stalkar din partner på sociala medier. Försummelse är också våld, du glömmer bort att ge eller tar din partners medicin. Att isolera någon är också våld, du hindrar din partner att få träffa vem hen vill. Separations våld är också våld, när du utnyttjar ditt barn som ett medel för att komma åt din partner.

Känner du igen dig?
Du har svårt att behärska dig
Du har svårt att kontrollera din ilska
Du är rädd för att gå över gränsen
Du blir lätt svartsjuk
Du vill kontrollera din partner
Du kan med din blick eller tonfall få din partner att göra saker hen inte vill göra
Du kan med din blick eller tonfall få din partner att avstå göra något hen vill göra
Din partner är rädd för dig
Du tycker inte om hur din partner klär sig
Du tycker inte om din partners familj, vänner eller arbetskamrater
Du vill inte att din partner träffar sin familj, vänner eller arbetskamrater
Du vill inte att din partner ska umgås med andra
Du vill att din partner alltid ska kunna kontaktas via sin mobil
Du kontrollerar din partners mobil
Du hämtar och lämnar din partner på jobbet
Det är viktigt för dig att din partner börjar och slutar sitt jobb på exakta tider
Du samtalar inte med din partner, det liknar mer ett förhör
Du psykar, hånar eller förödmjukar din partner
Ditt barn är ledset, oroligt eller ofta arg
Ditt barn är rädd för dig
Du har varit nära att använda våld mot din partner
Du är hårdhänt mot din partner
Du är hårdhänt mot ditt barn
Du har använt våld mot din partner
Du har tidigare använt våld i en nära relation

Det går att förändra ett våldsamt beteende. Du har möjlighet till individuellt stöd och hjälp. Genom samtal, behandling, stöd och rådgivning. Du kan lära dig hur du kan hantera din ilska och hitta alternativa sätt. Risken för att någon ska ta till våld ökar också om den personen dricker alkohol, tar droger eller upplever sig utsatt för stress och prövningar i livet. Det är skadligt och psykiskt påfrestande för barn att uppleva våld i sin närmiljö eller leva i en miljö där hot och våld ofta förekommer. Alla barn har rätt till en våldsfri barndom och att få växa upp under trygga levnadsförhållanden.

Hitta hjälp, hit kan du vända dig
Välj att sluta - telefonlinje
Killfrågor stödjour
MÄN ideell organisation
Preventell hjälplinje

Broschyr: pdfHar du svårt att behärska dig?

Har du svårt att behärska dig? Är du rädd för att du ska gå över gränsen eller känner du att du har svårt att kontrollera din ilska?
Så behöver det inte kännas - det finns hjälp att få. Vi vill hjälpa dig.


Kontaktuppgifter:
I en akut situation ring alltid 112
Sjukvårdsupplysningen 1177

Gäller det ansökan om hjälp eller orosanmälan för vuxen ring : 0278- 256 04 (Måndag-fredag 8.00- 12.00 och 12.30-16.30)

Om det finns barn i familjen gör en orosanmälan för barn och ungdom  via vår e-tjänst: orosanmälan eller ring : 0278- 252 02 (Måndag och tisdag: 08.30-11.30, 13.00-14.30,
onsdag: 13.00-16.00, torsdag och fredag: 08.30-11.30, 13.00-14.30)

Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg – öppettider och kontakt
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8.00-12.00 och 13.00-16.00
Onsdag: 8.00-12.00 och 13.00-14.30
För information kan du ringa receptionen på telefon 0278-251 90. Alla socialsekreterare nås också via kommunens växel 0278-250 00.

Telefontid reception:
Måndag, tisdag, torsdag och fredag: 8.00-12.00 och 12.30-16.30
Onsdag:8.00-12.00 och 12.30-14.30
E-post adress är: social.forv@bollnas.se

Öppenvården
Öppenvårdens stödtelefon för konflikter i familjen och våld i nära relation, direktnummer: 073-087 87 26


Socialjour på icke kontorstid
Måndag–torsdag kl. 17.00–23.00
Fredag kl. 17.00–02.00
Lördag kl. 16.00–02.00
Söndag kl. 16.00–23.00 telefon: 026 – 10 02 25

Underkategorier

Här hittar du blanketter och e-tjänster