Vill du bli kontaktperson/fritidskompis?

Det är inte en anställning utan ett uppdrag där det utgår ett arvode och omkostnadsersättning.

Är du intresserad av ett uppdrag som kontaktperson enligt LSS och SoL för barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning?
Vi söker dig som är över 18 år och är intresserad av att vara kontaktperson enligt LSS eller SoL för barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning.

  • Att vara kontaktperson innebär att man är medmänniska/kompis för att minska den sociala isoleringen som lätt kan uppstå när man har en funktionsnedsättning.
  • Att vara kontaktperson innebär att man underlättar för den funktionsnedsatte att leva ett självständigt liv och komma ut och träffa andra människor.
  • Att vara kontaktperson kräver ingen särskild yrkeskompetens. Däremot krävs ett stort personligt engagemang och intresse att hjälpa och stötta andra människor.
  • Att vara kontaktperson fungerar som ett ”vanligt” vänskapsförhållande.

Vad innebär uppdraget och vad gör man?
Du och brukaren kommer överens om vilka aktiviteter som ni ska göra tillsammans. Det kan handla om att gå på bio, ta en promenad, fika på stan, gå på badhuset/stranden, hemmakväll med film, baka eller laga middag.
Det finns inte krav på körkort el tillgång till egen bil. Kontaktperson har ingen skyldighet att använda sin egen bil när man utför sitt uppdrag.
Vid aktiviteter betalar var och en sina egna utgifter.

Har kontaktpersonen tystnadsplikt?
Ja. Det innebär att den som har eller haft uppdrag inte får berätta om den person som de är eller har varit ett stöd för.


Belastningsregistret
För den som blir kontaktperson för ett barn med funktionsnedsättning krävs ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

 

Klicka här för att komma till intresseanmälan: Kontaktperson intresseanmälan 

 

Vill du veta mer ta kontakt med:

Handläggare: Carina Persson
Telefon: 0278-257 96